Vi blir tatt med inn i det velkjente eventyret ”Hans og Grete”, men nå med en liten vri. Den har humor, for både store og små. Forestillingen var hovedsakelig for barn i aldersgruppen 4+, men passet også for voksne ettersom at den hadde mange humoristiske innslag. Vi følger Hans og Grete på deres klassiske eventyr.

Handlingen er så å si den samme som originalen. Det blir en hungersnød i landet, og familien til Hans og Grete sliter med å få tak i nok mat. Den onde stemoren bestemmer seg derfor for å ta med barna ut i skogen for å etterlate dem der. Deretter gjør Hans og Grete alt for å komme hjem igjen til sin far. De klarer å få tak i steiner, som lyser i måneskinnet. Disse viser veien tilbake til huset., hvor de får blir. Det blir en hungersnød, og igjen blir de etterlatt i skogen. Hans bruker brødsmuler for å finne veien hjem, men denne gangen ender de opp på dørstokken til den onde heksa.

De hadde kreative løsninger på hvordan de skulle presentere ulike scener. Et eksempel er at de hadde med seg dukker, som ofte tok over rollene deres. De hadde også sang og musikk, som ble fremført av skuespillerne på scenen.

Selve forestillingen var en positiv opplevelse, for oss, barna og mange andre. Stykket fikk publikum engasjert, spesielt barna. Et eksempel er at de fikk barna til å holde opp hvite steiner, som lyste opp. Steinene viste Hans og Grete veien hjem. Senere i skuespillet fikk de hjelp av publikum til å løse oppgaver gjentatte ganger.

Vi syntes at stykket var veldig morsomt, og spennende. Det passer for omtrent alle aldersgrupper. Det som var veldig fint var at de fikk barna involvert, og engasjert. Det var viktig å få til, siden stykket varte ganske lenge. De voksne lo ofte, og ble underholdt, med humor og musikk.