Othello

Barneteatret Vårt

Hvem stoler du på?

Sjalusi er et grønt monster som spiser kjærlighet og blir til hat. Og da kan alt skje.

Othello er en historie om kjærlighet og hat, forelskelse og sorg, glede og krig, manipulasjon og svik. Othello er en helt, en ledertype. Kjæresten hans, Desdemona, er tvers igjennom snill, god - og noen ganger godtroende. Othellos bestevenn Iago har et vinnende vesen, men sier om seg selv at «jeg er ikke den jeg er.» De kjemper for det de mener er rett, både på og av scenen, og publikum blir vitne til et trekantdrama på liv og død. De deler sine innerste tanker og følelser med publikum, som blir vitne til hvordan de prøver å gjøre sine egne valg, hvordan de påvirkes av hverandre, og vi ser hvordan de nådeløst dyttes mot kanten av et stupet.

I 2016 var det 400-års jubileum for Shakespeares død og Barneteatret Vårt markerte dette ved å produsere denne moderne versjonen av tidenes kanskje største tragedie. Pop-art erstatter gamle teaterkulisser og historien utspiller seg mellom de tre som elsker, hater og manipulerer eller blir manipulert. Stykket stiller de vanskelige spørsmålene om det å være menneske. For hvem er til å stole på? Hvem kan du betro ditt hjerte? - Din beste venn? - Den du elsker? Hvem hjelper deg å ta det riktige valget, gå den riktige veien?

Forestillingen er det første stykket i Barneteatret Vårts ungdomssatsning Teatret Vårt Ung. Med Othello legger teatret også til rette for å komme sammen som familie eller i gruppe og reflektere over det å være menneske. Hvordan påvirkes vi av hverandre og hvordan skaper vi gode liv? En annerledes, universell og aktuell forestilling for alle fra 13 år og oppover.

Ansvarlige
Utøvere/grupper: Barneteatret Vårt
Medvirkende
William Shakespeare (Tekst)
Erik Bystad (Gjendiktning)
Philipp Stengele (Regi og scenografi)
Hanne-Marte Sørlie (Regiassistent)
Anders Kippersund (Scenekamkoreografi)
Håkon Iversen (Musikk)
Freya Busby (Kostymedesign)
Kick Mentzoni (Lyssetting)
Hugo Mikal Skår (Utøver)
Johanna Mørck/Linn Pettersen (Utøver)
Anders Kippersund (Utøver)
Mediagalleri
doc_2618_2.jpgOthello3.jpgOthello2.jpgOthello4.jpgOthello5.jpgOthello1.jpg
Video og lyd
Målgruppe: 13 til 18 år
Uttrykksform:
scenekunst
teater
Praktisk informasjon
Om spilleplass
Pris

Grunnpris A: 22 420,-
Grunnpris B: 22 930,-
(justert desember 2018)

Reise, diett og opphold kommer i tillegg.

Kontaktinfo
Kontakt

Cecilie Lundsholt
cecilie@teatretvart.no
mobil: 99159124​