We come from far far away

Stiftelsen NIE Teater

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har stort sett reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter.

We come from far, far away er en teaterproduksjon basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. I stykkets handling følger vi ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av de ankommer Oslo S. Publikum sitter inne i et telt som blir satt opp på hvert spillested, og handlingen utspiller seg nært, og også blant publikum. 

Materialet i forestillingen er dokumentarisk, og er delt med NIE gjennom samtaler og workshops. Deltagernes historier er vanskelige og utrolige, men som hos ungdommer flest er de fulle av energi, livskraft og håp for framtiden.

Kunstnerisk visjon:
​Med We come from far, far away har vi ønsket å skape en dialog om barn på flukt i form av en teaterforestilling. Produksjonen er for publikum i alderen fra 10 år. Rammen for denne produksjonen er lagt til den pågående krisen i Syria, men har som mål å si noe mer universelt om temaet. NIEs temakrets har alltid omhandlet håp, overlevelse og livskraft, og i dette tilfellet har presentasjonskonteksten vært ekstra viktig med tanke på målgruppen. Nøkkelord for produksjonen er overlevelse, frykt, vennskap, adskillelse og en venns død.

Ansvarlige
Utøvere/grupper: Stiftelsen NIE Teater
Medvirkende
Vaclav Kalivoda (Utøver)
Iva Moberg (Utøver)
Julia Masli (Utøver)
Robert Orr (Utøver)
Marina Popovic (Utøver)
Nils Oortwijn (Utøver)
Alex Byrne (Regi)
Kjell Moberg (Kunstnerisk bistand)
David Hlaváč og NIE (Musikk)
Kateřina Housková og NIE (Scenografi)
Šimon Kočí (Lysdesign)
Jan Sháněl (Tekniker)
Sjur Husom Vonen (Tekniker)
Lukáš Kalivoda (Tekniker)
Jan Kalivoda (Tekniker)
Lenker
Mediagalleri
We come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far awayWe come from far far away
Video og lyd
Målgruppe: 10 til 99 år
Uttrykksform:
scenekunst
teater
Praktisk informasjon
Om spilleplass
Varighet: ca 70 min. (55 min forestilling + samtale)
Maks. kapasitet: 65
Opprigg: 180 minutter
Nedrigg: 60 minutter
Mål på spillested: Min 11 x 11 m flatt gulv
Pris

Grunnpris A: kr. 26 900-
Grunnpris B: kr  27 280-
(pris fra aug 2021)

Reise, diett og opphold kommer i tillegg.

Antall på turné: 5
Workshop:

Tilbyr workshop, kontakt gruppen.

Kontaktinfo
Kontakt

Iva Moberg
iva.moberg@nie-theatre.com
mobil: 41231310