Norr - Da gudene breaket

Absence Crew

Norrøn mytologi møter breaking og animasjon i denne fantastiske forestillingen om gudene i Åsgard og deres kamp mot mørkets onde krefter.

Inspirert av Voluspå og Snorres Edda har Absence skapt en fantastisk forestilling om norrøn mytologi. Historien følger de norrøne gudene i Åsgard fra verdens skapelse til Ragnarok, verdens undergang. Forestillingen er laget i ekte Absence stil, som for mange er synonymt med rå breaking, en god dose humor, fantastisk musikk og akrobatikk på ekstremt høyt nivå.

Absence har tolket denne dramatiske og til tider mørke fortellingen på en spennende og nyskapende måte ved å kombinere teater, breaking og animasjon. Norr er en actionkomedie som passer for hele familien, enten du er 7 eller 70. Du kommer garantert til å kjenne vikingtrommenes rytmer på kroppen!

Først fantes ingenting, bare ild og is i Ginnunga gap. Etterhvert som isen smeltet ble liv til. Den onde jotnen Yme reiser seg fra mørket. Odin bekjemper Yme og bruker kroppen hans til å skape verden. Han lager et hjem til menneskene, Midgard. En borg hvor gudene kan bo, Åsgard. Og et sted hvor de onde jotnene kan bo, Jotunheimen. Og til slutt en bro i mellom disse stedene, Bivrost.

Odin hadde flere sønner, men to var hans favoritter. Tor, tordenguden, han er den sterkeste av de alle og når han svinger hammeren sin Mjølner skjelver hele verden. Balder, lysets gud, han er den fagreste og snilleste blant dem, og alle elsker han. Balder skaper balanse i universet.

En natt får Odin et mareritt som spår at han kommer til å miste sønnene sine og at den verden han har skapt kommer til å gå til grunne i ragnarok. Balder er nøkkelen til det hele, han må ikke komme til skade. Odin setter ut på en reise for å få alle vesener og vekster til å sverge å ikke skade Balder. Alle sverget utenom en, en så ung og harmløs vekst at Odin ikke trodde den ville skade, mistelteinen.

Odins favorisering av sønnene sine skaper frustrasjon og sinne i Loke. Han klarer å lure ondskap inn i Åsgard, han sniker Fenrisulven forbi gudenes vokter Heimdall. Når han får høre om mistelteinen legger han en slu plan for å ta livet av Balder og sette i gang verdens ende.

I Ragnarok utkjempes den klassiske kampen mellom gudene og mørkets skapninger. Tor prøver å bekjempe Midgardsormen, Odin mot Fenrisulven og Heimdall sloss til sine siste krefter for å prøve å stoppe Loke.

Co-produsert med Den Nationale Scene.

Ansvarlige
Utøvere/grupper: Absence Crew
Medvirkende
Christopher Bottolfsen (Danser)
Daniel Grindeland (Danser)
Halvor Haldorsen (Danser)
Hans Petter Harboe (Scenograf)
Piero Issa (Danser/Prosjektkoordinator)
Ole Petter Knarvik (Danser)
Solrun T. Iversen og Tormod Løvold (Kunstneriske konsulenter)
Linn Therese Michelsen (Kostymedesign)
Andreas Roksvåg (Danser/Prosjektleder)
Den Nationale Scene (Co-produsent)
Mediagalleri
NorrNorr_005.jpgNorr_007.jpgNorr_019.jpgNorr_017.jpgNorr_056.jpgNorr_058.jpgNorr_048.jpg
Video og lyd
Målgruppe: 6 til 18 år
Uttrykksform:
dans
Praktisk informasjon
Om spilleplass
Varighet: 55 minutter
Spillested: Kulturhus/Stor kultursal
Mål på spillested: Kulturhus/stor scene
Pris

Grunnpris A: kr 33 330,-,-
Grunnpris B: kr. 33 590,-
(justert pr. 01.08.2019)

NB! I tillegg kommer leie av teknisk utstyr, og betaling for opprigg 1 arbeidsdag.

Reise, diett og opphold kommer i tillegg.

Antall på turné: 7
Workshop:

Glede, selvtillit og mestringsfølelse er stikkord som er sentrale på en Absence workshop. Man lærer å rocke til musikken, danse sammen med andre, improvisere og selvfølgelig mange kule breakemoves. Workshop og dansekursene passer for barn og voksne i alle aldre.

Absence betyr fravær eller midlertidig tap av bevissthet, og refererer til følelsen av å bare danse og glemme alt rundt seg, og det er denne følelsen Absence prøver å formidle på sine workshops. Noe av det morsomste på kursene er å lage en jam, hvor alle danser sammen, eller en battle hvor man konkurrerer gruppe mot gruppe, eller en mot en. Her får man virkelig utfordret seg selv og sine venner. Bli med og sett verden på hodet sammen med Absence!

Workshops tilpasses ved forespørsel. 

Notater:

1 dag på opprigg

1 dag på nedrigg

Tekniske spesifikasjoner som lysplot mm ligger her:
​https://www.dropbox.com/sh/kuqugbeiqkxkape/AAD6B_O4ZjZzQtfgiAkmBkAIa?dl=0 

Kontaktinfo
Kontakt

Ole Petter Knarvik
Tlf +47 99 62 54 84
olepetterknarvik@hotmail.com
www.absence.no