Noe mer enn den vanlige identitetskrisen
Gaia, Sarah, Vera (17 år)
Gaia, Sarah og Vera har sett Fuck it! – En sjukt norsk forestilling av og med Lisa Birkenes Thun.
“Vi fikk muligheten til å se forestillingen Fuck it på Rommen scene, i november 2024. I forestillingen møter vi tre karakterer, en punkejente, and folkedanser-gutt og den første kvinnelige norske statsminister, Gro.”
Gaia:
Gro var den jeg husker best, både fra den utrolige lilla kjoledressen og den magiske staven hennes.
Selve forestillingen var forvirrende, spennende og morsom. Punkern var forvirret over livet og møter på Gro som forteller henne at hun burde ta en tur i fjellet med folkedanseren som guide, og sånn ble det. De reiste lenge, og med magi og sang kom de seg fram til Soria Moria. Reisen var for å finne deg selv, å finne ut hva som gjorde henne glad og fornøyd. Hva som gjorde punkeren til seg selv. Gjennom hele forestillingen ble publikum involvert flere ganger, med spørsmål eller oppgaver som skulle løses.
Jeg forsto ikke alt som skjedde på scenen, og var ganske forvirra på slutten, men jeg likte den uansett. Egentlig likte jeg at jeg ikke forsto alt, men at jeg allikevel forsto referansene. Reisen gjennom fjellet, blandet med eventyr og norsk folketro, samt moderne festing var spennende og noe mer enn den vanlige identitetskrisen vi ser så ofte i teater. Det var spennende, og morsomt. Kostymene var bra laget og skuespillerne flinke!
Sarah:
Jeg likte at publikum ble involvert i stykket og hvordan de da klarte å improvisere, som jeg synes viser at de kjenner karakteren sin godt. Det var fine kostymer og kule sceneeffekter. Balansen mellom det seriøse og humor var bra, jeg klarte ikke la være å le. Jeg likte konseptet med å blande norske eventyr med dagens realitet og dagens Norge godt. Det var veldig kreativt! Selv om det ikke var alt jeg skjønte, synes jeg at hele bildet gav mening og jeg likte at det føltes litt abstrakt. Alt i alt var dette en god forestilling og en reise verdt å være med på.
Vera:
Jeg synes at forestillingen var veldig interessant og spennende. Det skjedde mye, og en del av det var kanskje vanskelig å forstå, men det kan også være positivt at man ikke skjønner alt med en gang. Jeg likte at det var folkemusikk og folkedans, men fremstilt på en måte som ikke gjør det nødvendig å ha noe særlig kunnskap om det. Jeg la merke til at de forklarte ulike begreper til publikum, som for eksempel Landskappleiken, som igjen gjorde av det ikke var nødvendig å ha kunnskap om folkemusikk og folkedans fra før av. Skuespillerne var dyktige; jeg synes alltid det er gøy når skuespillerne også kan danse, synge og spille ulike instrumenter. Det eneste jeg synes manglet i forestillingen er å se hallingdanseren sparke hatt (eller hva man sier). Tror det er noe de fleste forbinder med halling, så det synes jeg hadde vært gøy å se. 😊 Det var morsomt at skuespillerne kommuniserte med publikum, og gøy at vi fikk vafler.
Det er nok ikke alle som er enige i at det er gøy når skuespillerne inkluderer publikum, men jeg synes ofte det er veldig morsomt. Scenografien var enkel, men også veldig kreativ og meningsfull. Kostymene var også humoristiske og godt gjennomført, synes jeg. Jeg likte denne forestillingen veldig godt fordi den var såpass underholdende, og humoren traff meg godt.
Vi anbefaler den til alle som liker teater og dans, fra 13 år og oppover. Vi mener at 70-åringer kan kose seg like mye som det vi gjorde, som er 17.
Fuck it, en sjukt norsk forestilling
Rommen scene, lørdag 16. november
På scenen: Jon Bugge Mariussen, Lisa Birkenes Thun og Mine Nilay Yalcin
Kunstnerisk idé og konsept: Lisa Birkenes Thun
Regi: Mine Nilay Yalcin
Manus: Lisa Birkenes Thun og Mine Nilay Yalcin
Lyddesign og komposisjon: Kai Luni Fjell
Dramaturg: Sofia Knudsen Estifanos
Kostymedesign: Berit Haltvik With
Produsent: Bjørn Tore Grøntvedt
2. Produsent: Anja Kjærnli
Lysdesign: Kai Luni Fjell
Foto og video: Ola Vatn
Tekniker: Kai Luni Fjell
Co-produsent: Riksscenen
Samarbeidspartner: SPKRBOX, Kloden teater
Forestillingen er støttet av: Kulturdirektoratet, Fritt Ord, FFUK, Oslo Kommune