Panta Rei danseteater sin forestilling på Blå Grotte i Fredrikstad var en forestilling utenom det vanlige. Her blir lokale ungdommer vist fram i store dansenumre som ser vanskelige ut, men som mannen i gata kunne klart med litt forklaring og hjelp. I tillegg kommer det tre flotte dansere som danset til live musikk fra to flinke musikere.

imagePanta Rei danseteater sitt prosjekt TILT er hvor ungdommene deltar. Ungdommene fra Hvaler ungdomsskole hadde lært seg en koreografi på bare noen få timer, forestillingen satt som smurt. Ungdommer fra kulturskolen har brukt mange år på å lære seg dans, men med et par flinke lærere satt et stort stykke etter kort tid. Begge stykkene viste at man trenger ikke å kunne så mye for å kunne danse bra, få trinn og enkle bevegelser gjør stykket flott. Det var stykker satt sammen av samtidsdans og hip hop, noe som passet veldig bra sammen. Og ungdommene så ut til å kose seg på scenen.

 

Lullaby fremført av Robert Guy, Johnny Austin og Matias Rønningen, tre flott dansere som fikk publikum med i forestillingen. Fortellingen viste oss et innblikk i tre menns liv, en far med to sønner, hvor kampene oppstår av små misforståelser.  Forestillingen var enkel å forstå etter en liten stund inn, krangler, frustrasjon og slåsskamper, vennskap og uvennskap. Mye dans med en bruk av stoler og noen få andre rekvisitter som passet inn for å få dansen til et teater stykke. Som publikummer ble jeg, personlig, bedt opp på scenen for å ta del av forestillingen. Dette ga meg et enda bedre syn på forestillingen, med tanke på at det var merkbart at de tok dette på sparket. Musikken i forestillingen var flott, musikerne Gustavo Tavers og Sverre Indris Joner gjorde hele salen levende og var med i forestillingen, ikke bare spilte musikk.

 

Etter mange inntrykk fra forestillingen fikk jeg en god følelse når jeg gikk hjem, derfor anbefaler jeg alle som har mulighet til se stykket, gjør det!

 

Medvirkende til forestillingen:

Koreografer: Anne Holck Ekenes, Pia Holden og Hélène Blackburn

Komponist: Sverre Indris Joner

Musikere: Gustavo Travers og Sverre Indris Joner

Dansere: Robert Guy, Johnny Autin og Matias Rønningen

Dramaturg: Kjell Moberg

Lysdesign: Joakim Brink

Kostymer: Caroline Drønen Ekornes

Samarbeidspartnere: Dansekunst Østfold, Det Norske Komponistfond, Sparebankstiftelsen DNB, Panta Rei danseteater, Østfold kulturutvikling og Scenekunst Østfold.

 

Foto: Trine Sirnes