Don’t Kill Your Darlings
“Don’t Kill Your Darlings” er en humoristisk forestilling der publikum får delta. Denne forestillingen er utrolig festlig, samt at den inneholder et viktig budskap. Dette er forestillingen for deg som vil le!
På starten av forestillingen møter vi ei dame i blandt publikum, som samhandler med oss i salen. Personlig synes jeg det er utrolig gøyalt når handlinga foregår litt uti salen, og ikke bare på scenen. Derfor likte jeg starten på “Don’t Kill Your Darlings” spesielt godt.
Videre får også publikum delta i forestillingen ved å blandt annet komme opp på scenen, ta på seg kostymer, og hjelpe til med rekvisitter. Noen ganger kan dette bli tullete, men i dette stykket var det veldig kult og festlig. I tillegg blir alle deltakerne behandlet med respekt, og de fikk alle sammen god veiledning til hva de skulle gjøre. Bruken av publikum gjorde forestillingen tusen ganger bedre, og ga en humoristisk tvist på det hele.
Det var derimot ikke bare morsomheter inkludert i denne forestillingen. Det var også fletta inn et viktig budskap; altså at det er morsomt å starte på ting, men at det er kjedelig å gjøre ting ferdig. Et eksempel de brukte var forhold, nemlig at det er gøy på starten av et forhold, men ikke på slutten. Kjærlighet er et tema som jevnt er fletta inn i forestillingen, og vi fikk vite hva konsekvensene er hvis en av partene dør i forholdet.
Noe jeg kan pirke littegranne på er nok at noe av det viktige blir litt borte i all humoren, og det var vanskelig å forstå hva budskapet var. På starten var budskapet ganske klart, men mot slutten ble det mye vanskeligere å tyde. Det var også en del ganger under forestillingen hvor jeg ikke helt skjønte handlinga, men at det heller var humoren som var lagt vekt på. Disse tingene er selvfølgelig ikke noe man vanligvis legger merke til når man har det såpass morsomt.
På slutten av forestillingen falt alt på plass. Alle lydene som tidligere kom fra “naboene” ble forklart, og vi ble fortalt korte historier om livene deres videre. Jeg synes dette ga en helhet til forestillingen, og alt fikk en slags sammenheng. Igjen, savnet jeg en litt tydligere avslutning sammen med budskapet.
Det er jo som sagt brukt mye humor i denne forestillinga, og til tider ganske grov humor. Derfor ville jeg anbefalt “Don’t Kill Your Darlings” til ungdom fra 16 og oppover. Selv uten den grove humoren, tror jeg forestillinga er litt for moden for små barn, og kan være vanskelig å forstå.
Alt i alt synes jeg denne forestillinga var kjempemorsom, og jeg koste meg skikkelig. Det jeg likte ekstra godt var hvor autentisk og simpel den var, samt at den fikk tatt for seg et viktig budskap. Denne forestillinga passer til deg som ønsker å le!