I år er det 70 år siden befolkningen i Kirkenes ble befridd av russerne etter andre verdenskrig. I 2015 er det 70 år siden resten av Norge ble befridd. Forestillingen setter fokus på en del av Norges, for mange, nesten ukjente historie.

Valg som får konsekvenser.Valg som gjør at livet ikke alltid blir som man først hadde tenkt.

Æ skyt ikke folk, sa æ. Æ blei fanga av tyskeran fordi æ ikke skjøt. Siden blei æ straffa av russeran fordi æ ikke skjøt..Viktor

Mamma, stopp sokkan mine, æ ska til Moskva!Det va ikke kommunismen æ va forelska i. For min del va det en russisk sykepleier, ho Natalya. Men istedenfor Moskva, så dro æ til Kiruna lammi ho Regine. Gunnar

Æ va partisan under krigen. Krigsskip blei bomba og sank, på grunn av mæ, han Nestor og de andre.Vi befridde Norge. Æ trudde ikke mine egne øra da æ hørte at grensa blei stengt. Stenge Norge grensa for oss? For mæ? Vera

I forestillingen skildres tre menneskers liv – tre skjebner, tre parallelle historier. Vi møter Gunnar, Vera og Viktor. Felles for karakterene er at de har opplevd tiden før, under og etter andre verdenskrig. Historiene fargelegges av musiker Sergey Gromov på trekkspill og sag. De formidles gjennom tekst, dans og nykomponert musikk.

Det handler om tro, håp og kjærlighet. Om hvilke drømmer man har for framtiden som ung, og hvordan disse drømmene påvirkes av samfunnet rundt en.

Gjennom samtaler og møter med mennesker som har levd “et langt liv” har Samovarteateret og regissør Bente S. Andersen skapt en forestilling som belyser noen av våre mest eksistensielle spørsmål.

Forestillingen gir rom for ettertanke og refleksjon. For som filosof Søren Kirkegaard sier: Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs.

Det er utarbeidet et pedagogisk opplegg som kan brukes som før- og etterarbeid. Kontakt gruppen for mer info.

Anmeldelser: Anmeldelse IdaLou Larsen

Maks kapasitet:
200

Opprigg:
300

Nedrigg:
60

Scene dimensjoner:
Bredde: 10. Høyde: 6. Dybde: 8

Bente S. Andersen
Regissør

Jan- Egil Engnes
Utøver

Roman Xoroshilov
Annet

Sergey Gromov
Annet

Nikolay Shchetnev
Annet

Anna Grønvik Randal
Annet

Audhild Andersen
Annet

Ingeborg Arvola
Annet

Jan Harald Jensen
Annet

Jenny Hilmo Teig
Annet

Jurgita Miezelyte
Annet

Marie Steen Löwendahl
Annet

Patrik Häggström
Annet

Sergei Zhigaltsov
Annet

Sofia Våga Mortensen
Annet

Theresa Haabeth Holand
Annet

Turid Skoglund
Utøver

Grunnpris A
23.370

Grunnpris B
23.610

Merkad til pris
Reise, diett og opphold er ikke inkludert i prisene. Grunnprisene er pris på forestillinger FØR Scenekunstbrukets refusjon. Les mer om Scenekunstbrukets grunnpriser.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Bente S. Andersen
78992468
Nettsted