Viruset er en skrullete etyde over pouplærkulturens framtidsvisjoner. Vi befinner oss i en nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til det farefulle oppdraget, men de glemmer at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje og samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.   

Jo Strømgren Kompani har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala dan- seforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig og humoristisk historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Utøverne i «Viruset» kommuniserer med uforståelig tale. For unge i dag, som vokser opp med Chewbacca, Wall-E og andre gu- rer uten språk, bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt. ​

Co-produsenter: Den Norske Opera og Ballet og Bærum KulturhusStøttet av: Norsk Kulturråd. 

Kommentarer til workshop:
Både ettersnakk og workshop tilbys av gruppen. Ta kontakt for mer informasjon.

Varighet:
60

Nedrigg:
60

Må blendes:
1

Jo Strømgren
Annet

Vânia Doutel Vaz
Danser

Mikkel Are Olsenlund
Danser

Ivar Örn Sverrisson
Danser

Dag Rune Sjøli:
Danser

Grunnpris A
40 860

Grunnpris B
44 220

Merkad til pris
Reise, diett og opphold kommer i tillegg samt en oppriggsdag.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
7

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Vanessa Storm
vanessa@jskompani.no
47 45 21 41 69