På kvelden 17. februar 1978 går fiskefartøyet Utvik Senior ned med 9 mann.

Ingen så noe.
Ingen?
Ingen.
Hva skjedde?
Hvor skal vi begynne?

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne med søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn. Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig. Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk. Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen. Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

I dagens Europa med to kriger, kan hendelsen lett få en reprise. Vi ser økt spenning i nord – vi bor i grenselandet mellom øst og vest. Om det ble en ny kald krig, hvilken pris er vi villig til å betale for vår trygghet? Hvem blir offeret for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?

Forestillinga vant i 2022 Årets Hedda og var i tillegg nominert til Heddapris for beste scenetekst og årets forestilling. Den har mottatt de pårørendes Utvik Senior-utmerkelse, og Nina Wester har motatt Dramatikerforbundets Gledesskål for teksten.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Rimfrost produksjoner og Hålogaland Teater, i samarbeid med Nordland Teater, Vokal Nord, Festspillene i Nord-Norge og mannskor.
Støttet av: Scenekunstbruket

Varighet:
85 minutter

Maks kapasitet:
200

Opprigg:
180 minutter

Nedrigg:
90 minutter

Scenestørrelse:
Spillegulv min 10*8 m. Avstand lys 11*10m. Høyde 4 m.

Rom- eller arealspesifikasjoner:
Kulturhus med grid

Publikumsplassering:
Amfi

Bærehjelp:
4

Må blendes:
Ja

Teknisk utstyr (må leies eller medbragt):
Inndekning: Sideinndekningen og kapper i tak skal være mørk, støvfri og brannimpregnert. Det må være ryddet og passasje bak bakteppet Scenetrekk: Godkjent og sertifisert. Lysbro i sal skal ha minimum tillatt belastning 60kg. Lysbroer i scenehuset skal ha minimum tillatt belastning 60kg Lyd: PA 1*In ear-system Lys: Lystegning kan sendes ved behov

Strøm:
Det må være minimum 63A 3-fase, 230V eller 400V i sceneområdet.

Annet utstyr:
KOR Vi trenger 6 korister fra et mannskor til hver forestilling. Det som kvalitetssikrer mest er at hvert kor får vært med på så mange forestillinger som mulig, slik at det er færrest mulige bytter. Det finnes allerede en korpakke som koristene må forberede seg ut fra, og denne må sendes på god tid i forkant. Det er en del kompliserte stemmer, så vi ønsker så erfarne kor som mulig. Det forventes en kompensasjon av hvert kor, selv om de ikke får betalt som profesjonelle aktører. Hver gang et kor skal byttes ut må det settes av øvingstid på minimum to timer med nytt kor. Det trengs også øvingsrom som ikke er scenen, til dette. BEVERTNING Kaffe til 14 personer + gjerne litt frukt. SKUESPILLERE Jonas Delerud og Alexander Rindestu har begge åremålskontrakt ved Hålogaland Teater. Det er mulig det vil søkes om en overtagelsesperiode, der en av dem eller begge byttes ut i forkant av en eventuelt spilleperiode for å få til turné med Utvik Senior. Dette kommer an på logistikken til HT.

Nina Wester
Regissør, Dramatiker/tekst

Kristine Myhre Tunheim
Skuespiller, Annet

Alexander Rindestu
Skuespiller, Annet

Jonas Delerud
Skuespiller

Mari Lotherington
Scenografi, Kostyme

Øystein Heitmann
Lysdesign

Benjamin Mørk
Komponist

Martha Jensine Møkkelgjerd
Produsent

Vokal Nord
Utøver

Frivillige kor
Utøver

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Martha Jensine Møkkelgjerd
marthamokkelgjerd@gmail.com
45405251