– NORDTING er – i motsetning til Storting – et Ting for nord.

– NORDTING er en blanding av folkemøte, festforestilling og politisk powerpoint-foredrag.

– NORDTING søker å sette i spill spørsmål omkring olje, kunst og makt i en lokal kontekst.

NORDTING er, i motsetning til Storting, en mobil folkeforsamling for Nord. Nordting er en blanding av festforestilling, folkemøte og politisk powerpoint-foredrag. Den tar opp både store spørsmål knyttet til makt, ressurser og penger i Nord, men også konkrete spørsmål som angår stedet og nærmiljøet. Prosjektet endres og gjøres aktuelt for hver skole som besøkes. Det blir lokale historier, lokale gjester og lokale saker til avstemning.

For eller mot oppdrettslaks og oljeboring på Tromsøflaket? For eller mot nynorsk sidemål og valgfag scooterkjøring? For eller mot Nord-Norge som egen stat? Elevrådet gir innspill til saker, ordføreren holder åpningstale og vi vil veldig gjerne ha elever som spiller instrumenter med opp på scenen.

Det første NORDTING gikk av stabelen i Harstad som åpning av Festspillene i Nord-Norge i 2014. Det har ved utgangen av 2018 vært gjennomført 34 Ting, fra Honningsvåg i Nord til Oslo i sør, fra Vardø i øst til Træna i vest. Prosjektet har fått enorm mottakelse, det har vært skrevet side opp og side ned i media, folk har kommet strømmende, diskusjonen har gått høyt; både om kunstens rolle og om det politiske innholdet.

Maks kapasitet:
500

Varighet:
120

Krever lysutstyr:
Må leies.

Amund Sjølie Sveen
Annet

Liv Hanne Haugen
Danser

Erik Stifjell
Annet

Grunnpris A
18140

Grunnpris B
18910

Merkad til pris
I tillegg kommer kostnader til en dag med forberedelser sammen med et utvalg ungdom/ publikum. Fra 1.august er prisene GP A kr. 19 790,- / GP B kr. 20 560-

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
3

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Amund Sjølie Sveen
amusve@online.no
95106322
Nettsted