Dette er en fortelling om den 13 år gamle Mirad sine opplevelser under krigen i Bosnia og i asyl i et fremmed land.  Mirad blir konfrontert med krigens absurditeter og gru, når familien hans, en blanding av serbere, muslimer og korater, blir revet fra hverandre. Mirads skjebne formidles av hans onkel Djuka (Bjørn Myrholdt) og tante Fazila (Coby Comvlee).

Tenk deg at du heter Mirad og er tretten år. Du lever et helt vanlig liv i med far mor og lillesøster. Du har god kontakt med besteforeldre, onkler og tanter, søskenbarn.  Du vet nok at  din mor er  serber, din far muslim. En tante er kroat. Selv er du tilfeldigvis muslim, men du kunne likegodt ha vært serbisk. Og slikt er det i mange familier rundt deg og med dine venner på skolen. Du lever i et  nabolag hvor knapt noen bryr seg om hvem som tilhører hvilken etnisk gruppe. Alle omgås hverandre og ingen ser ut til å være uvenner.

Over dagen er plutselig blitt krig. Venner blir bitre fiender. Serbiske slektninger kan du ikke besøke lenger. Det er for farlig . Muslimske onkler og tanter blir jaget ut av husene sine eller sitter i fengsel. Noen av dem har allerede flyktet i eksil. Du opplever hvordan din far og lillesøster blir drept. Ingen vet  hvor det har blitt av din mor. Lever hun? Det går rykter, men er de sanne?

Dette er virkeligheten til Mirad. Han trodde at han visste litt om hvordan verden hang sammen. Han er tross alt tretten år. Men nå er han alene og skjønner ingenting lenger.  Alt er farlig. Overalt er det snikskyttere. Hver dag kan være din siste….

Med enkle, men intense og sterke virkemidler, forteller Teater Fusentast denne dessverre altfor aktuelle historien.

>>>Teater Fusentast har også andre forestillinger på repertoaret. Se deres hjemmeside eller ta kontakt med gruppen.

Workshops

Forestillingen passer bl.a. godt som innslag i debatter/ seminar om krig og flyktningetilværelsen. Forslag til samarbeidspartnere kan være :

Asylmottak, kulturkontor, skolekontor, barneskoler fra 5. klassetrinn, ungdoms- og videregående skoler, folkehøyskoler, organisasjoner og lag som er opptatt av medmenneskelige spørsmål.

Hva sier pressen?

Kommentarer til workshop:
Forestillingen passer bl.a. godt som innslag i debatter/ seminar om krig og flyktningetilværelsen. Forslag til samarbeidspartnere kan være :Asylmottak, kulturkontor, skolekontor, barneskoler fra 5. klassetrinn, ungdoms- og videregående skoler, folkehøyskoler, organisasjoner og lag som er opptatt av medmenneskelige spørsmål.

Elektriske krav:
1 x 16 amp

Varighet:
45

Opprigg:
120

Nedrigg:
30

Scene dimensjoner:
Bredde: 5. Høyde: 2. Dybde: 6

Coby Omvlee
Annet

Lillian Uran Todnem
Kunstnerisk ansvarlig

Solveig Fugelsøy
Annet

Elin Hassel Iversen
Annet

Bjørn Myrholdt
Utøver

Ad de Bont
Annet

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Lillian Uran Todnem
fusentast@fusentast.no
73944200
Nettsted