Forestillingen Fyret er et portrett av fyrvokterparet Pind og Roda, som i alle sine dager har voktet fyret på den lille øya ved verdens ende, og stuen hvor deres dåd og drømmer har utspunnet seg.    Pind passer Roda    Roda passer Pind    Pind passer fyret    og Roda passer den lille blomsten.

Klomadu Teater ønsker velkommen til en stemningsrapport fra øya ved verdens ende, til en time fylt av rariteter, lengsler, resignasjon, humor og håp i stuen på fyret. Forestillingen passer meget godt som familieforestilling.

Handlingen i stykket er på overflaten enkel, men i den enkle handlingen gjemmer seg det store spørsmålet om kjærlighet, og evnen til å se “det uendelig store i det uendelig små”.

“Fyret” er et samarbeid mellom Engsteatret Gruppe 38 i Århus, en av Danmarks mest kjente teatergrupper, og Klomadu Teater. Stykket ble i sin tid utviklet av gruppe 38, og er nå oversatt til norsk. Bodil Alling, gruppe 38s kunstneriske leder, har regien for denne oppsetningen, som delvis er produsert i Århus, delvis på Hamar.

Forestillingen er støttet av Norsk kassettavgiftsfond, Hamar kommune, Fond for utøvende kunstnere. Den har turnert for Skolesekken i Hordaland, Akershus og Hedmark, og vært invitert som gjestespill bl.a til Norsk Fyrhistorisk forening, Teatret Vårt i Molde, Markedet for scenekunst i Sandefjord og Kulturmarkedet i Møre og Romsdal.

Hva sier pressen?

Maks kapasitet:
130

Elektriske krav:
3 x 16 ampere

Varighet:
45

Opprigg:
90

Nedrigg:
60

Scene dimensjoner:
Bredde: 7. Høyde: 4. Dybde: 5

Karen Høie
Annet

Svein Gundersen (tea)
Utøver

Bodil Alling
Annet

Niels Ellegaard
Annet

Harald Valgård
Annet

Gitte Baastrup
Annet

Ola Jevnaker
Annet

Helga Meta Høie
Annet

Jan Åge Biti
Annet

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Nina Engelund
ni-eng@online.no
62524805
Nettsted