En satire over det kvasi-intellektuelle motelandskapet som ofte blir gitt stor innflytelse over hva som får lages og hva som idag skal presenteres som “kunst”.

I sitt grunnleggende vesen er det en forestilling som stiller spørsmålet: “Hva er kunst?” På scenen møter vi to scenekunstnere som er helt au fait med det siste innen der Zeitgeist des Stunde når de skal presenter sine Forskingsprosjekter for et uopplyst publikum. Med eksempler fra sine tidligere Forskingsprosjekter, forklarer de at det idag ikke er nok å lage kunst i skjæringspunktet mellom billedkunst og teater, det som heter crossover.

“Og er Billedkunst bare for de som kan se! spør de, får man ikke bilder når man hører musikk?” Dessuten driver alle med crossover, og dermed kan det ikke være Kunst! Nei, idag må man være cutting edge! Eller kuttende egg! Uten at våre kunstnere er helt sikre å hvilket egg man egentlig skal kutte. Eller hvilken side av egget man skal være på når det først er kuttet.

Men det de er sikre på, er at når man opplever slikt “kuttende egg” scenekunst, så blir alle publikummers hemninger knust som skallet til et egg. Og alle opplevelsene røres sammen til en: eggedosis -som man aldri har oppelevd på teater før! Vaffler, ja! Men aldri eggedosis!

Bør man være “site specific” eller burde man si det man skal gjennom et “performance foredrag?” Er det feil når scenekunst er underholdende? Og kritiserer vi underholdning, fordi det ikke formidler noe til publikum, samtidig som vi fremelsker “kunst” som ikke ønsker å formidle noe til publikum?

“Men er det kunst” er sluttreplikken i forestillingen, men startreplikken for en diskusjon innenfor og utenfor skolen om hva kunst egentig skal være.

Velkommen til vårt Forskingsprosjekt V!

Maks kapasitet:
150

Elektriske krav:
Strøm: 2 x 10 amp

Opprigg:
90

Nedrigg:
45

Må blendes:
1

Scene dimensjoner:
Bredde: 4. Høyde: 3. Dybde: 4

Geir Robsrud
Kunstnerisk ansvarlig

Jeno Havelaar
Annet

Kenneth Dean
Annet

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Geir Robsrud
grobsrud@hotmail.com
67105966