“Det var en gang en gammel mann og en liten gutt. De hadde funnet på mange eventyr sammen. Og en dag bestemte de seg for å seile langt ut på havet. De seilte dit hvor bølgene er så store som fjell. Så kom de til en tåke. Plutselig støter de på land. Et land som ikke står på noe kart.”

Farfar har alltid fortalt Tom eventyr om havet, men en dag forteller farfar at han snart kommer til å forsvinne. Tom legger ut på en reise inn i farfars eventyr for å finne havets perle, det eneste som kan redde farfar. På reisen får han hjelp av en båtnissen Eike og han treffer de blåkledde, men Draugen vil også ha tak i perla. Får Tom tak i den og kan han egentlig redde farfar fra å forsvinne?

De Blåkledde er en teaterforestilling for barn fra 8 år og oppover. Forestillinga er basert på myter fra norsk kystkultur om usynlige, levende øyer og andre skapninger i havet. Forestillingen tar for seg hvordan det er å miste noen, og finne styrke og håp i minner og fortellinger.

Forestillinga er en samproduksjon med Salten Friteater og Nordland Teater, og har støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for lyd og Bilde, Davvi – Senter for scenekunst, Fond for Frilansere, RadArt, Seanse – art center og Samfunnsløftet.

Varighet:
50 minutter

Maks kapasitet:
200

Opprigg:
180 minutter

Nedrigg:
90 minutter

Scenestørrelse:
5/7/4, dette er minimum

Rom- eller arealspesifikasjoner:
Spillerommet må minimum være 5meter dypt og 7 meter bredt, 7x7 meter er å foretrekke. Vi må også ha 4 meter opp til taket, på grunn av vår høye scenografi

Publikumsplassering:
Klassisk scene-sal, litt avhengig av rom kan publikum eventuelt settes i en bue for å maksimere kapasitet og sikt

Bærehjelp:
5

Må blendes:
Ja

Teknisk utstyr (må leies eller medbragt):
LYD: PA anlegg Miksebord Strømuttak 2x XLR kabler 10-15m Produksjonen stiller selv med lydavvikler/musiker for forestillingen. Han har med seg: Lydkort, laptop, midikontroller, USB kabler, jack kabler, akustisk gitar IDEELT LYS: Lyset avvikles fra q-lab vi stiller med mac, og nødvendige kabler for å koble seg på lysutstyr. 15x LED RGB lamper (mulighet for at 11 av disse kan festes i taket) 14x Kombikabel DMX/Powercon (han til hun) 10m 1x DMX kabel (han til hun) 10m 1x Schuko til Powercon kabel 2x T-stativ for lamper 2x Låvedør NØDVENDIG LYS: 6x LED RGB lamper 4x Kombikabel DMX/Powercon (han til hun) 2,5m 1x DMX kabel (han til hun) 2,5m 1x Schuko til Powercon kabel (Nødvendig lysoppsett kan eventuelt leies av oss, men vi anbefaler å leie IDEELT oppsett fra lokal aktør)

Matias Bjune Pedersen
Kunstnerisk ansvarlig, Regissør, Skuespiller, Utøver, Dramatiker/tekst, Produsent

Peter Kolbjørnsen
Kunstnerisk ansvarlig, Regissør, Skuespiller, Utøver, Dramatiker/tekst, Produsent

Trym Flikke
Scenografi, Lysdesign, Kostyme, Dukker/objektmaker, messages.technician

Petter Dahle
Utøver, Lyddesign, messages.technician

Grunnpris A
Kommer snart!

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Peter Kolbjørnsen
peterkolbjornsen@gmail.com
+4740476356
Nettsted