Rått, sterkt og sårbart danseteater, basert på innsattes erfaringer.

BRUDD er et danseteater om det å være innsatt og utestengt fra et liv i frihet. En fortelling fra fengselet om sårbarhet og kraft, og om hvordan alle kan vokse når vi får og gir tillit. Forestillingen er speilinger av fengselsvirkeligheten, kroppslige og fysiske refleksjoner over innsattes opplevelser. BRUDD tolker eksistensielle følelser i møte med isolasjon og angst, skam og avvisning, søvnløshet og motløshet.
Uttrykker savn og sorg, men også protest og sinne.

Alle tekstene som framføres i forestillingen er skrevet av innsatte ved Ullersmo og Trondheim fengsel. De røde kostymene er utlånt fra Ullersmo fengsel.

BRUDD er en del av kunstprosjektet PUST MEG FRAM! der innsatte ved Ullersmo og Trondheim fengsel har skapt fotokunst og poetiske tekster sammen med billedkunstner Lise Linnert og forfatter og prest Elisabeth Thorsen.

Støttet av: Olavsfestdagene, E.C. Dahls stiftelse, Kulturådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og DansiT.

BRUDD hadde premiere i Trefoldighetenskirken i Oslo høsten 2021. Forestillinger er spilt i Ullersmo og Trondheim fengsel, i Nidarosdomen under Olavsfestdagen 2023, på Scenehuset i Oslo og på Tynset kulturhus under TronTalks 2023.

Workshop:
1

Kommentarer til workshop:
Vi ønsker en 20 min. samtale med elevene etter forestilling. Workshop kan tilpasses ved behov, før elevene ser forestillingen. Helst dagen før.

Maks kapasitet:
40

Elektriske krav:
Kun for keyboard.

Annet utstyr:
Vi bruker enkle rekvisitter, blant annet ca. 500 A4 ark pr. forestilling, to søppelstativ og et vaskevannsfat.

Varighet:
40

Publikumsplassering:
Publikum plasseres med fire inn- og utganger med sentralscenen i midten og publikum på alle kanter. Plasseringen av publikum er rammen i det åpne rommet, der de ser både danserne og hverandre. Ytterkanten av publikumsområdet er også et spilleområde, slik vi brukte buegangene i Trefoldighetskirken. Se vedlagte tegning. Publikum er omringet og omsluttet av forestillingen med hendelser som skjer rundt, foran og bak dem. Formen er valgt for å forsterke opplevelsen av å være en del, og ikke en observatør.

Opprigg:
120

Nedrigg:
45

Rom- eller arealspesifikasjoner:
Gymsal eller lignende. Vi vil selv sette opp stoler og klargjøre rommet.

Scene dimensjoner:
Absolutt minimum 12x12 m inkl. publikum - bør være større og kan være stort. Takhøyde minimum 4 m.

Krever lysutstyr:
Vi benytter oss av det lyset som er tilgjengelig på hvert enkelt spillested. Et keyboard med forsterker medbringes. Eventuelt om spillestedet har et piano. Lydbildet er real akustisk lyd med noe tekstframføring, med uttak av en scene, der forsiktig musikk benyttes.

Øyvind Jørgensen
Regissør, Koreograf, Danser

Hege Gabrielsen
Regissør, Koreograf, Danser

Biniam A. Gezai
Regissør, Koreograf, Skuespiller, Danser

Erik Rulin
Danser

Guillermo Magno
Skuespiller, Danser

Enya Maria Oshaug Weibell
Danser

Jørgen Fenstad Kottum
Danser

Michael Aspli
Danser

Grunnpris A
Kommer snart

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Øyvind Jørgensen
ojprod@online.no
90721231