Dans, latter og en ærlig sak
Forestillingen starter med tre jenter som har en jentekveld hvor flere og flere folk dukker opp helt til det blir en stor fest. Videre ser vi at de drikker og koser seg og blir veldig fulle, flere ender også opp med å ta narkotika, i form av piller og pulver. To gutter begynner å danse sammen, før de til slutt ender opp oppå hverandre og den ene kysser den andre. Dette ble sett på som rart og etter det gikk gutten som ble kysset langt over grensene for å bevise at han ikke var homofil.
Musikken de valgte var bra og passet veldig godt til alle de forskjellige følelsene de viste på scenen. Vi følte at hvert eneste minutt av musikken var nøye planlagt for at vi skulle få mest mulig ut av opplevelsen. Publikum fikk hjelp av musikken til å sette seg inn i de riktige perspektivene for å få følelsen av at vi var til stede. Rytmene framhevet danserne og gjorde alt mye mer levende, selv når det ikke var sang i bakgrunnen.
Danserne var utrolig flinke til å vise fram følelsene ved hjelp av kroppsspråk. Både bakgrunnsdanserne og fordanserne var fantastisk gode til å danse, og de bevegde seg lett over scenen. Fordanserne framsto som erfarne skuespillere og tok oss med på en reise til de mørke hjørnene av fester. Selv om bakgrunnsdanserne var ungdommer, oppførte de seg veldig modent på scenen. Noe vi synes var skikkelig interessant var at bakgrunnsdanserne var ungdommer fra lokalmiljøet.
Når alt er sagt så likte vi alle denne forestillingen veldig godt fordi den forfremmer et viktig og ofte tabu tema. Det tar mye å lage en sånn forestilling, og ikke minst framføre den, fordi det er et veldig skyggelagt tema. Alle som var med, gjorde en fantastisk jobb og vi følte at vi fikk våre forventinger møtt. Det var alltid noe nytt på scenen man kunne se på, og flere historier ble vist via bakgrunnen, med for eksempel noen jenter som gråt på badet.
Vi er alle tre enig om at denne forestillingen er egnet vår aldersgruppe og oppover, for å vise nye festere hva du er på vei inn i, og gi foreldrene en liten «heads up». For å kunne få mest mulig ut av forestillingen må man ha et litt mer modent syn på livet, og ikke fortsatt ha et «småbarnssyn».
Skrevet av Maria (15), Caroline (15) og Heidi (14), Markedet for scenekunst 2023.
Foto: Lars Opstad
Festen ble også anmeldt av Unge stemmer på Showbox i 2021 av Daria (15)