I går ble Hedda-nominasjonene offentliggjort, og vi er ekstra stolte over at tre av de nominerte er i vårt repertoar. I år skal det deles ut pris til både beste barneforestilling og til beste ungdomsforestilling.

 

I kategorien Beste barneforestilling er Brune, med Teater Joker nominert. Forestillingen ble vist på Showbox i fjor, og Unge Stemmer syns forestillingen traff målgruppen godt, men også dem som var endel eldre – Jeg ble veldig imponert. Jeg er 15 år, men synes selv det var veldig morsomt. En veldig god forestilling jeg anbefaler å se, spesielt for barnefamilier. Det var både morsom og rørende, og viste hvordan det kan være å miste noen kjære på en utrolig fin måte.

Samme år viste vi også NIEs forestilling We come from far, far away, en forestilling som ble spilt inne i en mongolsk jurt (telt). Unge stemmer var “storfornøyd”, og likte godt effektbruken. Forestillingen har fått god omtale i scenekunst.no. Forestillingen er nominert til Beste forestilling for ungdom.

I den kategorien finner vi også U-DUB – Øvelser i å overleve unntakstilstanden av Transiteatret og Tore Vagn Lid. Forestillingen mottok «Bergensprisen 2015 – Årets Scenekunst» er også i vårt repertoar.

Vi gratulerer alle de nominerte!