Bibliotek-Karen har for anledningen byttet navn til La Bibliothé-Claire og Martijn Jolings “A tribute to me” er nominert til festivalens junior-pris.

Hvert år kommer en rekke internasjonale delegater til Showbox for å se norske forestillinger for et ungt publikum. Mange er en del av vårt nettverk, og flere av kommer igjen hvert år. Det har blitt en tradisjon å arrangere en ettermiddagsmingel på Dansens hus i samarbeid med Assitej og Danse- og teatersentrum for scenekunstnere og arrangører fra inn- og utland. Dette har vist seg å være en god møteplass for å komme i kontakt og bli bedre kjent og vi opplever ofte at forestillinger som er vist på Showbox, eller kunstnere som har fått kontakt med arrangører på festivalen får turné og festivaljobber i etterkant.

I 2022 deltok Guandaline Sagliocco på mingel og kom i kontakt med Nicolas Jeanniard fra den franske festivalen Momix. Jeanniard var invitert gjennom Danse- og teatersentrum sitt besøksprogram til Showbox, finansiert av ambassaden i Paris. Momix har eksistert siden 1989, og viser årlig rundt 40 forestillinger for et ungt publikum. Sagliocco kjente godt til Momix fra før, men det var først på Showbox hun fikk kontakt med Nicolas, og hun forteller at dette åpnet muligheten for å spille på festivalen nå i 2024. – Da var ikke forestillingen “Bibliotek-Karen” laget ennå, men Momix viste tillit til mitt arbeid og det er utrolig flott, forteller Guandaline Sagliocco som håper dette kan inspirere andre.

I løpet av vinteren 2023/24 har Sagliocco jobbet med en oversettelse av forestillingen Bibliotek-Karen til fransk, som for anledningen heter La Bibliothé-Claire. I januar testet hun den ut på elever på Den franske skolen i Oslo og i februar spilles den hele 11 ganger på Momix.

To forestillinger fra Showbox til årets Momix-festival 2

I 2022 viste vi også danseforestillingen “A tribute to me” av Martijn Joling med Amy Pender. Forestillingen er beskrevet som en dansekonsert som utforsker grensen mellom berømmelse og status, vår private og offentlige side, objektifisering, selvreklame og konfrontasjonen mellom en digital og faktisk identitet. Målgruppen er ungdom, og også denne ble plukket opp av Momix, og skal vises to ganger under årets festival. Den er nominert til Momix junior-pris 2024.

Vi gleder oss til å høre om responsen fra det franske publikumet på disse flotte forestillingene!

Begge forestillingene er en del av Scenekunstbrukets repertoar.

Foto: Antero Hein og Dag Jenssen. Plakatdesign Showbox: Halvor Bodin