«Jeg syns det er veldig stas å få tilliten til å lede Scenekunstbruket», sier Tyldum.  – Jeg gleder meg over å få muligheten til å jobbe med den kompetente, dyktige og hyggelige staben og styret. Jeg har et stort hjerte for scenekunsten; det er her jeg har mine kunstfaglige røtter! 

Styreleder Vidar Thorbjørnsen forteller at styret er svært godt fornøyd med ansettelsen. – Tine har solid og bred erfaring fra ledende stillinger og kjenner oss godt. Hun er ambisiøs og uredd, ryddig og visjonær. Vi er sikre på at Scenekunstbruket under hennes ledelse vil befeste og videreutvikle vår solide posisjon innenfor et fagfelt i stadig endring. 

Tine har de siste årene jobbet i musikkfeltet, blant annet som daglig leder i Ny musikk, og gleder seg til å komme tilbake til scenekunsten. Hun mener at Scenekunstbruket har et viktig mandat og en unik posisjon både i scenekunstfeltet og i Den kulturelle skolesekken, med sine godt etablerte systemer for formidling. 

«Også i kulturfeltet generelt har Scenekunstbruket betydning. Med det arbeidet Ådne og staben har gjort med ulike prosjekter, Showboxfestivalen og nettverk har de til stadighet bidratt til utvikling og samling av feltet. Dette viser hvor dynamisk og fremoverlent organisasjonen er – noe som passer meg bra», avslutter Tine. 

Ådne Sekkesten er glad for at det er nettopp Tine Tyldum som tar over som daglig leder, og mener at Scenekunstbrukets virksomhet og verdigrunnlag er i de tryggeste hender. – Tine har kjent på sagmuggen under beina (eller dansemattene, da) og har både et organisatorisk og politisk hode. Egenskaper som er perfekt i denne jobben – også er hun jo et knakande hyggelig menneske! 

<strong>Tine Valavuo Tyldum ny daglig leder i Scenekunstbruket</strong> 1

Tine Tyldum tar over etter Ådne Sekkelsten som daglig leder fra 1. juli 2023, etter en overlappende periode.