Med hodetelefoner blir du guidet inn i Fridas verden, direkte til hjertet av Mexico. Her er du ikke bare en tilskuer, men en aktiv deltaker i Fridas liv. Gjennom Frida feirer vi mot, forskjellighet og fantasien som et verktøy for å overvinne motgang.

En hyllest til Frida Kahlo

Denne forestillingen av Katma er inspirert av livet og kunsten til Frida Kahlo. Som publikum blir du med Frida til Mexico, hvor du får tegne, trene, danse og feire med familien hennes. Du får også kanskje høre noen hemmeligheter – men husk, de må du holde for deg selv!

Fridas verden

Frida kommer fra Mexico og føler seg ofte annerledes og alene. Hennes liv preges av både sykdom og ulykker, men hun finner lindring i å tegne og male. Forestillingen tar deg med tett på hennes opplevelser med mobbing, forelskelser, ulykker og kunst. Du blir også invitert til å delta i de dødes dag-feiringen – hvis du tør.

Det er misvisende å skrive at barneforestillingen Frida handler om den rebelske meksikanske maleren. Det oppleves heller som et verk med kunstnersjelen: Forestillingen er interaktiv, provokativ og ritualistisk på en måte som føles veldig i ett med hennes ånd. 

Periskop.no

Frida er en forestilling produsert av Katma i samarbeid med Hålogaland Teater og Figurteatret i Nordland.

Foto: Knut Åserud

Flere nyheter

Sjekk alt som skjer før under og etter Showboxfestivalen! Her finner du de siste oppdateringene om forestillinger, workshops og arrangementer. Ta en titt 👇

Framtidsvisjoner med Ingri Fiksdal

Les mer

Heddapris-nominasjoner

Les mer

To dansere som oppdager verden

Les mer