I år som i fjor setter Scenekunstbruket opp fjorårets Heddaprisvinner av beste barneforestillig under Heddadagene. Forestillingen av Rimfrost produksjoner i samarbeid med Hålogaland teater handler om kjønnsmangfold og vennskap. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt som hjelper oss å forstå at det er mange måter å være menneske på.

«Vi skal ta dere med på en reise inn i dinosaurenes fantastiske verden. Og vår guide på reisen er verdens fremste dinosaurekspert. Tobias! Tobias kan alt som er verdt å vite om dinosaurer, fra den minste lille filleøglen til giganten Tyrannosaurus Rex.»

Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Bestevennen Pauline prøver å hjelpe, men likevel føler Tobias det som da meteoren kolliderte inn i jorda og alle dinosaurene døde. Hva kommer til å skje hvis alle får vite hvem han egentlig er?

Tobias og dagen det smalt er skrevet av dramatiker Jenny Svensson. Teksten tar utgangspunkt i mennesker med kjønnsidentitetsutfordringer, og intervjuer av barn i 6 til 10 årsalderen om kjønnsidentitet og -mangfold.

Forestillingen er en samarbeidsproduksjon mellom Rimfrost Produksjoner og Hålogaland Teater (Regionteatret for Troms og Finnmark) og hadde urpremiere 23.november 2017. Tobias og dagen det smalt spilte to forestillinger under Showbox 2018.