Opplev scenekunst fra hele landet når 28 teatre går sammen om en splitter ny festival! Programmet er like variert som teatermangfoldet vårt, og viser hva som skjer i teater- Norge om dagen. Osloteatrene er vertskap for festivalen og det hele avrundes med utdeling av den prestisjetunge Heddaprisen ved Oslo Nye Teater 18. juni. I tillegg til dette blir det et etterspill i operaen uken etterpå 20. – 24. juni.

Ta med alle du kjenner til denne feringa av scenekunsten!

Velkommen i teateret!

Scenekunstbruket presenterer to forestillinger for et ungt publikum

Under Heddadagene presenterer Scenekunstbruket NIEs fantastiske forestilling Minnenes Museum i et telt foran Nationaltheatret, og Katja Brita Lindebergs nydelige Om bare Lyseblå kunne bli superhelt i Riksteatret i Nydalen.

Minnenes Museum

I Minnenes museum blir du invitert inn i NiEs eget lille flyktige museumsbygg. Inne i et rom fylt av minner rekonstruerer fem mennesker et liv som er slutt. To brødre, en nabo, en lærer og en kjæreste. Med varme, musikk, og humor forteller de historier om en de har mistet. En bror, en elev, en nabogutt, den første kjærligheten.

Publikum sitter tett sammen inne i det intime lokalet som kan minne om et arkivrom, og opplever skuespillerne og historiene på nært hold. Etter forestillingen åpner skuffene i arkivet seg, og blir til et lite museum, et refleksjonsrom med ulike sanseopplevelser som kan vekke assosiasjoner til eget liv og egne minner.

Minnenes Museum ble nominert til Gullsekken for beste forestilling i Den kulturelle skolesekken i 2015.

Det var en sterk opplevelse, og jeg antar de fleste hadde en klump i halsen eller en tåre i øyekroken i det forestillingen var slutt. Allikevel blir det ikke en trist opplevelse fordi det er veldig mye humor og glede i stykket.Unge Stemmer.

Les mer og kjøp billetter her. Passer for ungdom fra 15 år.

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt.

I ”Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!

“DET HAR VÆRT HELT FANTASTISK å vise forestillingen til SFO i Asker – både barna, foreldre, de ansatte (både i huset og SFO) har vært overbegeistret. Jeg mener fremdeles (etter å ha sett den 7 ganger til sammen) at det er en av de beste forestillingene jeg har sett for barn. – Så klok om et så vanskelig tema: god tekst, fine regigrep og Dagfinn er jo veldig, veldig fink. – Mari Haugen, Asker kulturhus

Les mer og kjøp billetter hos Riksteatret. Passer for barn mellom 6-10 år.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save