Scenekunstbruket feirer 25 år og lanserer prisen Gulljerven
Foto: Matthias Kabel / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Hva er vel bedre enn å dele ut priser til andre når en feirer seg selv?

Vi har lenge ønsket å dele ut en scenekunstpris til alle som jobber og står på i scenekunstfeltet for barn og unge. Derfor deler vi ut GULLJERVEN, en nyopprettet scenekunstpris som skal hedre kunstnere, kompanier, utøvere, teknikere, turnéleggere og alle andre som står på for å få scenekunsten ut til barn og unge i hver krik av Norge.

Gulljerven deles ut torsdag 5. desember, under årets Showboxfestival i Oslo.

Gulljerven deles ut i følgende kategorier:

Tidenes gammelkommer

Denne prisen skal gå til en som har holdt på lenge. Nominasjonen bør begrunnes godt.

Tidenes mest snirklete turnéetappe

Denne prisen går til en turnelegger eller arrangør som har har satt sammen en kronglete, ekstremt effektiv, veldig tett, veldig fleksibel turne. Den kan også gå til en turnelegger som alltid svarer telefonen, som alltid finner smarte løsninger og som alltid på beste måte snirkler seg forbi sykdom, avlysninger og uforutsette hendelser til det beste for utøverne på veien.

Årets mest rotete turnebil

Denne prisen går til en turnebil som man tydelig kan se spor av at kompaniet, eller enkelte utøvere, har flyttet inn i. Prisen mottas av ansvarlig utøver(e).

Årets tilbakemelding

Denne prisen går til den beste tilbakemeldingen en utøver eller gruppe har mottatt fra sitt publikum (lærer eller elev). Det trenger ikke være en positiv omtale av forestillingen. Det kan like gjerne være rare, uforstående, rasende tilbakemeldinger. Tilbakemeldingen nomineres som et «sitat». Oppgi også hvilken forestilling tilbakemeldingen gjelder.

Årets kabeltrekker

Denne prisen går til en stødig tekniker som
vet å trekke sin kabel. Den kan også gå til en danser, skuespiller eller
utøver som viser sterkt engasjement og utsøkt presisjon under opp- og
nedrigg.

Årets partner hjemme alene-prisen

Denne prisen går til den beste partneren som holder ut med at samboer, kjæresten eller ektefellen lever store deler av livet på veien. Den kan også gå til den mest utslitte partneren, som har en samboer, ektefelle eller kjæreste som stort sett treffes i helgene.

Åpen klasse

Denne prisen kan du selv begrunne. Den nominerte kan være i produksjonsapparatet, administrasjon, utøver eller tekniker.

Nominasjoner

Og nå trenger vi din hjelp! Nominasjonene skal nemlig komme fra dere som reiser rundt på turne, og alle dere i fylker, kommuner og andre som daglig jobber for å tilrettelegge for gode scenekunstopplever for unge landet rundt.

Du nominerer dine kandidater til prisen via dette skjemaet. Der angir du nominertes navn, priskategori, en begrunnelse for nominasjonen og ditt eget navn.  (Nominasjonen kan ikke være anonym). Har du et bilde som dokumenterer den nominerte, er dette flott. Send bildet inn som vedlegg, nederst i samme skjema.

NOMINASJONSFRIST: 25. november