Det er ikke bare på de faste teaterscenene at barn over hele landet skal få oppleve god scenekunst denne høsten! Med Scenekunstbrukets forestillingsrepertoar sørger vi for at barn og unge, uavhengig av bosted og bakgrunn, får tilgang på god scenekunst der de er.

– Hvert år ser rundt 250.000 barn og unge i hele Norge forestillinger fra vårt repertoar. Som nasjonal aktør i Den kulturelle skolesekken er det viktig for oss å vise den store sjangerbredden og gode kvaliteten som finnes av scenekunst for barn og unge i dag, både i og utenfor institusjonene, sier daglig leder Ådne Sekkelsten. Han forteller at Scenekunstbrukets repertoar består i dag av godt over 100 ulike produksjoner, inkludert internasjonale gjestespill – alle tilgjengelig for turné. I fjor var 64 ulike produksjoner på turné i Norge.

Hele 14 skoler i Nordland får besøk av dukkemannen Antero som ønsker en ny start, der han kan være seg selv. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste? Stykket er laget av sjonglør og sirkusartist Frida Odden Brinkmann, og i 1 1/2 forener hun figurteater og nysirkus i en underfundig soloforestilling.

Absence Crew, kjent fra blant annet Mitt Dansecrew skal på turné med  suksessforestillingenAskeladden på nye eventyr i Østfold. Den populære danseforestillingen bruker spektakulære akrobatiske krumspring og smittende energi for å formidle norske folkeeventyr på en ny og spennende måte. Forestillingen er den mest spilte i vårt repertoar med 370 forestillinger de to siste årene og over 87.000 publikummere! Se teaser av forestillingen her.

I Vestfold møter ungdomsskoleelever Hanna & Heinz, en forestilling om Hanna Mothes. Hun er en ung kvinne som forelsker seg og gifter seg med en tysk soldat under andre verdenskrig. Etter krigen blir Hanna, i likhet med tusenvis av andre norske kvinner, tvangssendt ut av landet og fratatt sitt statsborgerskap. Med utgangspunkt i denne sanne historien har det internasjonale kompaniet NiE laget en forestilling fylt av musikk, humor og livskraft.

Dette er bare en liten smakebit av alle de forestillingene som skal spilles over hele landet denne høsten, for bilder og utfyllende informasjon, se www.scenekunstbruket.no

Foreløpig turnéliste høsten 2015:

·      1 1/2  – Frida Odden Brinkmann. 1.-7. trinn Nordland
·      Lydvingens lydløse oppdrag – Teater Spillebrikkene. 1.-7. trinn, Nordland
·      Askeladden på nye eventyr – Absence Crew. 1.-7. trinn, Østfold
·      Tone! Art – bilder fra et piano – Sagliocco Ensemble. 3.-8. trinn, Møre og Romsdal
·      Tankelaboratoriet – Circa Teater. 2.-7. trinn, Hedmark
·      Cirkus Granados – Eilertsen & Granados Teaterkompani. 1.-7. trinn, Nordland
·      Superwoman – Fjørtoft produksjoner. Fra 8. trinn. Nordland
·      Scene! Art! – Sagliocco Ensemble. 3.-7. trinn, Vestfold
·      Sitt stille!!! – Teater Grimsborken. 8.-10. trinn. Vestfold
·      Rasmus på luffen – Sanzén produksjoner. 1.-7. trinn, Møre og Romsdal
·      Hanna & Heinz – NiE. 8.-10. trinn, Vestfold