Gullsekkens fagjury har avgjort hvem som er innstilt som finalister til Den kulturelle skolesekkens egen pris. Vinnerne får 100 000 kroner når Gullsekken deles ut på fagdagene for Den kulturelle skolesekken på Hamar 17. mars. Det er valgt ut åtte finalister, 4 skoler og 4 produksjoner hvorpå en skole og en produksjon får henholdsvis 100 000 kroner hver i premie.

Gleden er stor over at Scenekunstbrukets nominerte forestilling ”Voff! Art!” av Sagliocco Ensemble, er en av finalistene. ” Voff! Art!” er en særegen teaterforestilling om en dame som elsker to ting mer enn alt annet her i verden; hunder og kunst! Sagliocco Ensembles Guandaline Sagliocco tar publikum med på et foredrag, en gjennomgang av kunsthistoriens ”viktigste” bilder, nemlig de bildene der hunder er avbildet! Voff! Art! er en barneforestilling om kunst som på en humoristisk og uforutsigbar måte gjennomgår verker fra kunsthistorien av bla. Velázquez, Seurat, Picasso og Warhol uten å virke belærende.

Sagliocco Ensemble består av skuespiller Guandaline Sagliocco og produsent/skuespiller Håkan Islinger. Ensemblet har siden etableringen i 1988 produsert og spilt en rekke forestillinger for barn, ungdom og voksne.

De tre andre produksjonene som er nominert til Gullsekken er ”Kulde” produsert av Trøndelag Teater, ”Simons historie”, en samproduksjon mellom Hordaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Den Nationale Scene. ”Hun derre Jenny” produsert av Brageteateret.
Juryen har i år bestått av Maj Britt Andersen, Trond Johnsen, Shanti Brahmachari, Per Terje Naalsund, Marny Skeie Henkel, Pål Giørtz og Elisabeth Sørheim.

Les mer på www.denkulturelleskolesekken.no