Myke øyne er en kort og intens teaterforestilling om flyktningkrisen. Stykket er basert på avisoverskriften “71 døde i en lastebil i Østerrike”, og omhandler mennesker på flukt og vi som mottar dem. Forestillingen møter publikum med fakta, poesi og assosiasjoner til vår tids største humanitære krise.

I informasjonsflommen kan det være vanskelig å navigere, og man blir fort drevet mot ytterpolene. Myke øyne er et forsøk på å skape et refleksjonsrom for ungdom, hvor de kan behandle og forstå flyktningstrømmene.

Bruken av lastebilens lasterom gir en fysisk inngang til tematikken. Victorianske kostymer, kothurner og polyfonisk tale hos skuespillerne gir publikum flere lag å lese den poetiske og direkte teksten på. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt og man står trangt. Omstendighetene alene skaper en forståelse av hva alt for mange går igjennom for å nå målet om et bedre liv.

Den østerrikske forfatteren Stefan Zweig skrev i en av sine upubliserte verker: Vår største takknemlighetsgjeld i disse umenneskelige tider er til de som bekrefter det menneskelige i oss. Til de som oppfordrer oss til ikke å forlate det mest unike vi eier: vårt innerste selv.

Prosjektet består av en tekst skrevet av Kate Pendry i lys av flyktningesituasjonen de siste årene. Forestillingen fremføres av fire skuespillere i lasterommet på en trailer.

Produsert i samarbeid med Scenekunst Østfold

Kommentarer til workshop:
Ettersnakken (max 45 min) har vært ledet av regissøren og journalist/historiker/forfatter Lotta Elstad. Snakkes formål har vært og skape et oversiktlig helhetsbilde av situasjonen i Europa og flykningesituasjonen fra 2015 til nå. Det blir åpnet for samtale og lagt opp til diskusjon i små grupper. Regissøren snakker om forestillingen og oppfordrer elevene til å dele refleksjoner og tolkninger i plenum, samt svarer på spørsmål. ​

Maks kapasitet:
30

Varighet:
20

Opprigg:
60

Nedrigg:
30

Thomas D. Holtermann Østgaard
Annet

Jade Francis Haj
Skuespiller

Benjamin Lønne Røsler
Skuespiller

João Pamplona
Skuespiller

Jenny Ellegård
Skuespiller

Grunnpris A
30 010

Grunnpris B
30 330

Merkad til pris
Reise, diett og opphold kommer i tillegg.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
6

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Thomas Østgaard
artilleriet@gmail.com
45684545