Det er ikke uvanlig å anvende argumentet “Nordmenn har selv vært innvandrere i Amerika” når man diskuterer innvandringsspørsmål. Er det sammenlignbart?

Er det ikke bare en floskel? Blir det ikke for enkelt når vi opplever enorme kulturforskjeller i vårt møte med imamer, arrangerte søskenbarnsekteskap og krav om respekt for egen kultur og plass til sin religionsutøvelse?

Turnékompaniet består av fire søsken. Denne forestillingen er bygget på fortellingene om deres egen oldefar, Sigurd Folkestad, utvandrerpresten som reiste fem kirker i Wisconsin, prekte på sitt morsmål i alle sammen og lot sin nesteldste datter gifte seg med fetteren sin hjemme i Norge.

Søsknene ser på disse historiene slik de har fått dem overlevert og hvordan det er å møte dagens virkelighet med disse historiene som en viktig del av sin selvoppfattelse.

Sigurd Folkestad, (1877-1963) norsk-amerikansk prest og forfatter. Virket som prest i Wisconsin i en årrekke, fungerte 1920?25 som generalsekretær i Nordmanns-Forbundet, Oslo; 1925?47 var han prest i Østre Aker. Folkestad gav ut tre diktsamlinger i USA, På kongevei (1911), Flytfugl (1916) og Fra utflytter-kampen (1919).

Utdrag fra «Norsk – Amerikansk nationalsang»

Av Sigurd Folkestad

Vi bygger oss hjem paa Amerikas jordSom fribaarne sønner af Norge, vaar mor.Vi bor her med arvens og odelens rett,vi folk af Leif Eriksons vidfarne ætt.Den kjæmpe fra Storhavet, stormgraatt og stridt,Fandt landet her vester og tog det som sitt.Til Vinland det gode, hvor hver mann er fri,Har ætten hans odel. Og ætten er vi.Aarhundrer har glemt det. Men se, da den kom,Kleng Pedersens voksende innvandrerflomOg ryddet sig jordvei og grundet sig hjemMed vilje, som vaaget og sa: ´Vi skal frem!´

Støttet av: Spenn.no og Hedmark fylke

Maks kapasitet:
150

Elektriske krav:
2 x 10 amp

Varighet:
50

Philipp Stengele
Annet

Anders Kippersund
Skuespiller

Jonas Kippersund
Skuespiller

Inga-Live Kippersud
Skuespiller

Grunnpris A
25 100

Grunnpris B
25 630

Merkad til pris
Reise, diett og opphold er ikke inkludert i prisene.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Inga- Live Kippersund
ingalive@kippersund.no
62582028