Iran 1980. Det iranske samfunnet er i oppløsning etter en opprivende revolusjon. På en gudsforlatt radarstasjon speider en ung mann ut mot den irakiske grensen. Cobra-helikoptrene fyller horisonten. Krigen har begynt.

Snart er Amir Mirzai i sentrum for begivenheter som skal prege en hel verden, som en rebelsk spillebrikke i en av det forrige århundrets lengste og mest brutale kriger, krigen mellom Iran og Irak.

Krigsfortellinger er en usminket historie om krigens mange ansikter og den actionfylte og gripende historien til Amir Mirzai, en idealistisk ung mann som drømmer om et klasseløst og rettferdig Iran, og derfor blir med i den revolusjonære bevegelsen. I løpet av krigens første år deltok Amir i flere av de avgjørende slagene, som geriljasoldat og som sambandskoordinator i flyvåpenet. Han opplevde grusomheter, sjokk, tortur og galskap, men også absurditeter, vennskap, kjærlighet og øyeblikk av beksvart humor.

Som krigen raser og presteskapet befester makten sin i Iran, faller Amirs drømmer sammen, og vi følger Amirs sviktende tro på ismer, mennesket og seg selv helt fram til flukten fra fedrelandet.

Krigsfortellinger skaper nye og uventede forestillinger om en konflikt vi tror vi kjenner, samtidig som den på et mer generelt plan tar for seg krigens sanne vesen. Alle hører og leser vi om krig hver dag, men sjelden har vi anledning til å komme så tett på fortellinger fortalt av den som selv opplevde dem. Torgrim Mellum Stene er medforteller i forestillingen, og bidrar som et norsk vindu inn i denne komplekse og sammensatte historien.

Støttet av: Spenn.no, Norsk kulturråd, FFUK og Fritt Ord.

Varighet:
120 minutter

Maks kapasitet:
120

Opprigg:
90 minutter

Nedrigg:
60 minutter

Scenestørrelse:
Bredde: 3.

Strøm:
2 x 16 amp. 220V

Øystein Ulster Brager
Annet

Marie Ulsberg
Annet

Amir Mirzai
Annet

Ingunn Christensen
Annet

Mæhsa Mirhossein
Annet

Navaye Del
Annet

Torgrim Mellum Stene
Annet

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
3

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Marie Ulsberg
marie@albatrass.no
97109381
Nettsted