En morsom og leken teaterforestilling for barn som både involverer publikum og tar for seg et brennaktuelt tema.

Kandisia er navnet på verdens beste land, og publikum er i denne forestillingen med på gulvet, sammen med skuespillerne. Det er inget statisk skille mellom scene og sal og i et interaktivt formspråk blir publikum invitert til å delta og til å tenke høyt rundt hvordan vi skal håndtere myndighetenes tvangsreturnering av asylbarn. Publikum deles inn i grupper og gjennom lek og rollelek blir barna og skuespillerne alle del av den kandisiske befolkning.

I forestillingen møter vi jenta Kakadue som er flyktet til landet Kandisia sammen med sin familie, på flukt fra det krigsherjede landet Syrimando. De får asyl og rett til opphold i Kandisia, og Kakadue lærer seg kandisisk og vokser opp nesten som alle andre kandisiske barn.

Men Kakadue bærer på en dyp hemmelighet. Faren til Kakadue har løyet om hvilket land de kommer fra. Det viser seg at de i virkeligheten ikke kommer fra Syrimando, men fra det fattige nabolandet Nugrinera, som ikke er rammet av krig. Hemmeligheten avsløres ved en glipp og midt under feiringen av den kandisiske nasjonaldagen får Kakadue beskjed om at hun og familien vil bli kastet ut av Kandisia.

Med utgangspunkt i den norske regjeringens praksis med tvangsreturnering av asylbarn har Flaatenbjørk kompani laget en forestilling som problematiserer rettferdigheten i det at barn som har bodd store deler av sitt liv i Norge blir kastet ut av landet.

Forestillingen er utabrbeidet i samarbeid med SceSam, verksted for interaktive dramaturgier. Forestillingen er en co-produksjon med Teater Innlandet, Turneorganisasjonen for Hedmark og Dks i Oppland.

Støttet av: Spenn

Maks kapasitet:
50

Elektriske krav:
2 x 16 amp

Varighet:
50

Opprigg:
90

Nedrigg:
45

Må blendes:
1

Jarl Flaaten Bjørk
Annet

Anders Rummelhoff
Skuespiller

Solveig Laland Mohn
Skuespiller

Grunnpris A
21 450

Grunnpris B
22 260

Merkad til pris
Reise, diett og opphold er ikke inkludert i prisene.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Jarl Flaaten Bjørk
jarl@flaatenbjork.no
907 43 823