Som menneske har vi alle et dypt iboende ønske om å høre til. Likevel lykkes ikke alle med å være en del av fellesskapet. Hvorfor kan nære relasjoner være så smertefulle, når det å få dem til er noe av det viktigste vi gjør? 

​​”Jeg elsker deg pappa,” sier jeg.Han ler. ”Det der forstår jeg ikke!” svarer han.”Bare for den du er!””Katja, jeg tror sånn helt ærlig at jeg aldri har forstått at noen har elsket meg. Hele livet mitt.” 

Lindeberg tar i dette stykket tak i sin egen ensomhet i møte med sin far. En far som har jobbet som teaterarbeider og teaterforsker hele livet, som har skrevet om og forsket på samhandling i teateret. Men han – som er brennende opptatt av å møte mennesker fullt og helt fra en scene – har selv ingen nære venner. 

Isbjørnen er et av verdens farligste, mest kompromissløse og samtidig mest sårbare dyr. Den bor mutters alene i isødet. Isbjørnhannen kan finne på å spise barna sine. Så hva gjør man når man har en pappa som er som en isbjørn? Og hvordan unngå å gå i samme spor, når man som voksen kjenner seg igjen i ham? Kan vi leve alene, eller blir vi først til sammen med andre?

Lindeberg bruker i denne vakre og sterke forestillingen isbjørnlivet som bilde på sin egen ensomhet, på farens liv og sin egen vei som isbjørndatter. Hun undersøker ensomheten i et øde landskap, hvor det nærmeste er det mest krevende. Forestillingen er en kjærlighetserklæring til isbjørnpappaer, men også et oppgjør med en av menneskets største redsler; å bli isolert og fratatt mulighet til kjærlighet og tilhørighet. 

”Er det tabu å snakke om ensomheten? Kan det å si at man er ensom være som å innrømme at man er upopulær og har mislyktes med nære relasjoner? Hvordan innrømme for seg selv og andre at man føler seg ensom? Ja, for i møte med den ensomme kan mange rygge tilbake. De er redd det er smittsomt.”

Co-produsent: Teaterhuset Avant GardenSamarbeidspartner: Turnéteatret i Trøndelag

Støttet av: Dramatikkens hus, Fritt ord, Fond for lyd og bilde, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Spenn.no, Fond for frilansere, Seanse, Trøndelag fylke og Trondheim kommune

Kommentarer til workshop:
Ja, kontakt gruppen for mer info.

Maks kapasitet:
100

Varighet:
70

Opprigg:
360

Nedrigg:
150

Scene dimensjoner:
Bredde: 11. Høyde: 9. Dybde: 10

Katja Brita Lindeberg
Annet

Katja Lindeberg
Utøver

Merkad til pris
Kommer snart!

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
3

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Katja Lindeberg
lindebergkatja@gmail.com
41031732