Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

Glemt er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe. Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer. Publikum inviteres inn i scenerommet til en nær opplevelse formidlet gjennom dans, objekter og autentiske lydopptak fra en fortiet fortid.

Glemt er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.

Simone Grøtte er danser og koreograf fra Lakselv i Finnmark, og er blant annet kjent for den kritikerroste publikumssuksessen ”Mannen som stoppa hurtigruta.”  Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming. Grøtte har tidligere gjort samproduksjoner med store institusjoner som Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Riddu Riddu Festivalen.

Co–produsert av Festspillene i Nord-Norge. 

Støttet av: Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere og Dansearena nord.

Maks kapasitet:
100

Varighet:
50

Simone Grøtte
Annet

Åsne Storli
Danser

Antero Hein
Danser

Dag Rune Sjøli:
Danser

Hanne Svenning
Danser

Karianne Andreassen
Danser

Grunnpris A
34 340

Grunnpris B
34 600

Merkad til pris
I tillegg kommer leie av teknisk utstyr, kontakt gruppen for info. Prisen inkluderer ikke oppriggsdag, reise, diett og opphold.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
7

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
contact@simonegrotte.no
contact@simonegrotte.no
97652373