Møt 17 år gamle Daniel, en skoledropout. Nå står han på tiltalebenken og må forsvare sin tiltaksløshet. Fire autoriteter på hvert sitt felt krever å få svar på hvorfor Daniel som bor i verdens beste land, blant annet ikke klarer å gå på skole- er han bare en bortskjemt drittunge?

Disse karakterene blir prosjektert på objekter i rommet som kan gi assosiasjon til rettsal fra undergrunnen. Her brukes det 25 minutter på å blåse hodet av tilskuerne. I vårt spesialbygde telt leder vi publikum inn i totalt mørke.

Video og lyd skaper her sammen et kraftfullt uttrykk rundt Daniel, den eneste levende karakteren, som hele forestillingen henger etter armene i taket i frykt for å falle ned i det uvisse mørke.

Dropout eller frafall som det kalles, er blitt en stor politisk sak. Bare 70 prosent av dem som begynner på videregående, har fullført etter fem år. Verst står det til i yrkesfagene. 44 prosent av dem som begynte på yrkesskole i 2005, har fortsatt ingen formell kompetanse, ifølge statistisk sentralbyrå. I noen fag er det bare 30 – 40 prosent som fullfører. De som er mest utsatt for frafall, er gutter, minoritetsspråklige, skolesvake og barn av lavt utdannede foreldre, ifølge en kunnskapsoversikt fra Sabine Wollscheid ved forskningsinstituttet Nova. Hentet fra artikkelen til Simen Sætre, Morgenbladet 8. Juli 2011

Initiativtaker og økonomisk bidragsyter: Oppland Fylkeskommune Støttte av: Spenn.no, Norsk Kulturråd og Fritt Ord

Varighet:
30 minutter

Maks kapasitet:
32

Opprigg:
360 minutter

Nedrigg:
120 minutter

Scenestørrelse:
Bredde: 6. Høyde: 4. Dybde: 14

Bærehjelp:
4

Strøm:
2 stk 16A kurser

Aleksander Østgaard
Annet

Benjamin Lønne Røsler
Annet

Evelina Dembacke
Annet

Fredric Dahl Vogel
Annet

Iver Innset
Annet

Jan Hustak
Annet

Kate Pendry
Annet

Marianne Stranger
Annet

Mats Faste Liang Nilsen
Annet

Solveig Laland Mohn
Annet

Thomas Østgaard
Annet

Merkad til pris
Pris kommer Les mer om Scenekunstbrukets grunnpriser.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
3

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Aleksander Østgaard
aleksanders.post@gmail.com
*