Blant prosjektene som har fått tildelt støtte finner vi blant annet dans, figurteater, musikkteater, fortellerteater og sirkus – det viser en god bredde både i sjanger og målgruppe.

 

SPENN er Scenekunstbrukets produksjonsstøtte, og en ren støtteordning til scenekunst for barn og unge. Som den største formidleren av scenekunst i Den kulturelle skolesekken har vi store forventninger til kunstproduksjoner som utvikles og tilgjengeliggjøres for hele landet. Det er viktig at forestillingene kan turnere, slik at scenekunst av høy kvalitet og med stor bredde kan nå ut, uavhengig av publikums bosted og bakgrunn.

Jo Strømgren kompani spør om det egentlig går an å endre seg, Jammy Voo/Yngvild Aspelid introduserer en tenåring som bare vil sove i minst hundre år, i Rimfrost Teaterensemble lurer Cecilia på hvorfor det verker i hjertet og hele kroppen når noen sier navnet hennes, Rebekka/Huy ønsker å gå til kamp mot rosahelvetet og superhelttyranniet, Alf Martin Lie forteller om Buzak Chini – Afghanistans modige geit, Cirkus Xanti lar oss møte barneslaver i indiske sirkus, Øyteatret har laget en forestilling basert på den samiske myten om brødrene som bygget verdens første landegrenser og Maja Roel undersøker hvordan vi kan møtes på tvers av generasjoner.

Høstens søknadsrunde fikk inn 94 søknader. 34 ble bevilget.
Totalt ble det søkt om 14 574 290,-.
3 474 570,- ble delt ut.
24 produksjoner er nye, 10 har fått midler til tilrettelegging/gjenopptagelse.

For en fullstendig liste over produksjoner som har fått innvilget støtte, se SPENN.