Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 3I februar sendte vi scenekunstnerne Tony Tran og Mine Nilay Yalcin til Dublin, der de sammen med andre scenekunstnere skulle jobbe rundt tematikken “Migrasjon” i åtte dager hos The Ark, Dublins teaterhus for barn og unge.

PUSH; To initiate new ideas for theatre and dance for young audiences

PUSH er et EU-prosjekt som har samlet Imaginate i Skottland, The Ark i Irland, Krokusfestivalen i Belgia, Åben Dans i Danmark og Scenekunstbruket om å lage tre kunstnerlaboratorier rundt temaene “Kjønn og identitet”, “(Over-)beskyttelse” og “Migrasjon”, samt festivalbesøk i alle de respektive landene. Scenekunstbruket og Showbox har huset PUSH-prosjektet på de to foregående festivalene; først selve frasparket i 2016 og i fjor med et festivalbesøk.

PUSH will stimulate European dialogue around these topics that get to the core of who we are, how we choose to live, what stories we tell each other and how we honestly, yet safely, represent the reality of life to children and young people.

Kunstnerlaboratorium på The Ark

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 1I Dublin samlet 14 scenekunstnere, samt laboratorielederne seg til en uke intens jobbing. The Ark er et kulturhus for barn og unge som ligger midt i byens kjente Temple Bar-distrikt, og huser både scene og ulike prøverom.

De har holdt på siden 1995, og har blant annet et “Children’s Council”, bestående av femte- og sjetteklassinger som jobber med en scenekunstner gjennom et helt skoleår. De ser forestillinger, work-in-progress, diskuterer og fungerer som fokusgruppe. Halvveis ut i denne laben fikk scenekunstnerne møte dem og jobbe med dem hel dag.

 

[av_one_fourth first av_uid=’av-f5zuj5′]

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 4
The Ark Children’s Council

[/av_one_fourth]

[av_one_fourth av_uid=’av-e2kiup’]

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 9
The Ark Children’s Council

[/av_one_fourth]

[av_one_fourth av_uid=’av-d014v5′]

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 5
The Ark Children’s Council

[/av_one_fourth]

[av_one_fourth av_uid=’av-ariwg1′]

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 6
The Ark Children’s Council

[/av_one_fourth]

Lunsj hos den norske ambassaden

Migrasjon - siste PUSH-lab i Dublin 8Det var intense dager, men et hyggelig avbrekk var lunsj hos den norske ambassaden. Tony og Mine tok med seg Aideen og Sarah fra The Ark, og møtte en interessert ambassadør Else Berit Eikeland og hennes stab.

Partnerorganisasjonene på lab

På labens siste tre dager ankom prosjektets partnerorganisasjoner Dublin. Vi ble  inkludert i laboratoriets oppvarmingsøvelser, og fikk en halv time på å jobbe fram en liten figurhistorie før vi på vandring rundt i The Ark så små verk utarbeidet av kunstnerne.

 

[av_one_fifth first av_uid=’av-90ldsx’]Migrasjon: siste PUSH-lab i Dublin[/av_one_fifth]

[av_one_fifth av_uid=’av-73bdup’]Migrasjon: siste PUSH-lab i Dublin 1[/av_one_fifth]

[av_one_fifth av_uid=’av-572929′]Migrasjon: siste PUSH-lab i Dublin 2[/av_one_fifth]

[av_one_fifth av_uid=’av-415c2p’]Migrasjon: siste PUSH-lab i Dublin 3[/av_one_fifth]

[av_one_fifth av_uid=’av-28st0h’]Migrasjon: siste PUSH-lab i Dublin 4[/av_one_fifth]

Imaginate – Edinburgh International Children’s Festival

I månedskiftet mai/juni møtes vi for siste gang i dette EU-prosjektet, til en oppsummering og feiring på Edinburgh Children’s Festival. Scenekunstbruket er der fra 30. mai til 3. juni.

Alle foto: Geraldine Heaney

Kunstnere til siste PUSH-lab er plukket ut