I samarbeid med ProScen i Bergen møtes Dominika Minkacz Sira og Ine Terese Hogstad til en prat på Cornerteatret. Hør dem snakke om hvordan de jobber, ulike former scenekunst og det unge publikumet.

Dominika Minkacz Sira er grunnlegger av Open Window Theatre, der hun også er kunstnerisk leder, skuespiller og figurfører. Hun har en master fra teaterhøyskolen i Polen, og lang erfaring som skuespiller, blant annet på Den Nationale Scene i Bergen. Open Window Theatre har blant annet hatt stor suksess med forestillingen Snill, basert på boken til Gro Dahle, som har turnert mye både i Norge og utlandet. Open Window Theatre fokuserer på teaterkunst rettet mot barn og voksne, der forskjellige uttrykk og virkemidler møtes. Open Window Theatre satser for tiden på flere samarbeid med institusjonsteatre og kunstnere både i Norge og i utlandet.

Ine Terese Hogstad er utdannet dansekunstner og har en bachelorgrad i dans fra UiS og Nordic Master of Arts in Dance studies fra NTNU. Hun har laget flere forestillinger for barn, voksne og eldre inn mot den kulturelle skolesekken, den kulturelle spaserstokken i tillegg til egne samtidskunst-prosjekter. De siste årene har Hogstad utforsket tematikken dypøkologi, bærekraftighet og det økologiske jeg. Det har resultert i flere prosjekter: «The Silent Spring» (2017), «What Shines» (2018) og «Growing Stories» (2020).

Sammen med artist og musiker Hanne Vatnøy har Hogstad laget barneforestillingen «Den lille prinsen» (2014) og «Dans vêret» (2016), de er nå i gang med et nytt prosjekt for barn: «Fabelaktig!» som skal bli en tverrestetisk forestilling med nysirkus, musikk og dans.