I september arrangeres neste laboratorium i EU-prosjektet PUSH. Tema denne gangen er “(over)beskyttelse”, og fra Norge deltar scenekunstner Jarl Flaaten Bjørk og scenograf Ida Grimsgaard. Arrangør av denne laben er Cultuurcentrum Hasselt/Krokusfestival, og  tilsammen 14 scenekunstnerne fra Belgia, Skottland, Irland, Danmark og Norge skal jobbe sammen i 8 dager i Hasselt. Her er alle kunstnerne som skal delta på laben: http://www.pushproject.eu/artists/

Jarl Flaaten Bjørk  er kunstnerisk leder i Flaatenbjørk kompani. Siden kompaniet ble startet i 2006 har de produsert seks forestillinger for barn og unge. De reflekterer og utforsker temaer som er samfunnsaktuelle, og har på ulikt vis involvert publikum. Jarl har i tillegg jobbet som frilans skuespiller, dramatiker, dramaturg og regissør og er utdannet ved Akademi for scenekunst.

Ida Grimsgaard har en bachelor i scenografi fra Akademi for scenekunst, og hun fokuserer ofte på den personlige, fysiske opplevelsen. Ida er interessert i det performative; både når det gjelder rom, og objekt. Hun bruker kostymer og et visuelt språk for å animere objekter, gi dem liv og personlighet. Hun har arbeidet innen film, teater og performancekunst, og har vist sine arbeider på flere internasjonale festivaler.

Laboratoriet vil fokusere på “risiko”, det å leke utendørs og hvordan man i arbeidet med scenekunst for barn og unge kan jobbe med disse ideene. Kunstnerne på laben vil blant annet tilbringe tid i skogen på Dommelhof, et kultursenter som jobber med sirkus, gatekunst og tverrestetisk kunst, og på SPOTS Festival, en stedsspesifikk kunstfestival i Hasselt.

Laboratoriet ledes av scenekunstner Sara Vertongen, koreograf og danser Jasper Dzuki Jelen og leder for Krokusfestivalen; Gerhard Verfaillie.