På Heddadagene i år kan du få med deg to kunstnersamtaler. Scenekunstbruket startet Kunstnersamtaler under Showbox 2020. Formatet er enkelt; vi setter to scenekunstnere sammen og lar dem snakke fritt i en halv times tid. Noen av dem har møttes før, andre ikke. Felles er at de jobber med scenekunst for barn og ungdom.

Heddadagene: Kunstnersamtaler 1
Jenny Svensson i samtale med Katrine Strøm, på Rådstua i Tromsø.

I samarbeid med RadArt møttes forfatter og scenekunstner Katrine Strøm og dansekunstner, koreograf og dramatiker Jenny Svensson på Rådstua i Tromsø. Hør dem snakke sammen mandag 6. juni kl 11.00.

Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har kuratert «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten i samarbeid med Kloden teater og TraP. Fra Kaffelageret i Oslo forteller de om dette, samt hvordan de møttes og arbeidet de har gjort sammen. Hør samtalen torsdag 10. juni kl 11.

Katrine Strøm er forfatter og scenekunstner fra Andøya. Hun er utdannet ved Akademi for figurteater i Østfold og forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. I 2003 startet hun scenekunstkompaniet Katma, som i flere år har laget scenekunstproduksjoner for det unge publikummet. Katrine er også eder for barne- og ungdomsteatret Lille Hålogaland Teater. I 2020 vant Katma Heddaprisen for beste barneforestilling med forestillingen Ritsj. 

Jenny Svensson er dansekunstner, koreograf og dramatiker. Hun er utdannet ved Laban Centre of Contemporary Dance i London og ved forfatterstudiet på Universitetet i Tromsø. Jenny er fra Stockholm og har bodd i Tromsø siden 2008, hvor hun arbeider både som dansekunstner, kritiker, dramatiker og forfatter. I 2018 vant hun og Rimfrost Produksjoner Heddaprisen for beste barneforestilling med forestillingen Tobias og dagen det smalt.

Mia Habib er en danser, scenekunstner og koreograf: Hennes arbeider tar for seg aktuelle problemstillinger, og hun engasjerer publikum på tvers av sosiale, politiske og kunstneriske sfærer. Hun arbeider ofte utenfor de etablerte scenekunstrommene og i samarbeid med lokalsamfunnet. 

Jassem Hindi jobber med lyd, performance og som forfatter og forteller. I hans siste forestilling skaper han et altoppslukende miljø og kollektive politiske rom ved hjelp av performance og dikt.

Samtalene blir sendt på hjemmesiden til  Scenekunstbruket + facebooksidene til Scenekunstbruket og Heddadagene.

  • Kunstnersamtale: Katrine Strøm og Jenny Svensson: Mandag 7. juni kl 11.00
  • Kunstnersamtale: Mia Habib og Jassem Hindi: Torsdag 10. juni kl 11.00