Har du nominert dine favoritter til Gulljerven?

2020 og 2021 har vært et tøft år for aktører på scenekunstfeltet, og derfor er det desto viktigere å feire skikkelig! Nominasjonene skal komme fra dere selv, fra feltet, og vi oppfordrer alle til å tenke bredde og mangfold når dere nominerer.  Prisen deles ut under årets Showbox, den første uken i desember.

PRISEN DELES UT I FØLGENDE KATEGORIER: 

Årets nykommer 

Har et nytt kompani eller en utøver kommet på banen og tatt barn og unge med storm? Er det noen du ser kommer til å bli det nye store på scenekunstfeltet for barn og unge? Noen som fortjener at resten av feltet blir oppmerksomme på dem?  

Morsomste turnéhistorie  

Og ja, den må fortelles! Denne prisen går til en utøver, et kompani, en turnelegger eller en arrangør som på et eller annet vis har forårsaket verdens morsomste turnehistorie! 

Årets tilbakemelding  

Denne prisen går til den beste tilbakemeldingen en utøver, kompani eller institusjon har mottatt fra sitt publikum. Det kan være positive, gledesstrålende, rare, uforstående eller rasende tilbakemeldinger. Tilbakemeldingen nomineres som et «sitat». Oppgi også hvilken forestilling tilbakemeldingen gjelder. 

Årets kabeltrekker 

Denne prisen går til en stødig tekniker som vet å trekke sin kabel. Den kan også gå til en danser, skuespiller eller utøver som viser sterkt engasjement og utsøkt presisjon under opp- og nedrigg. 

Årets partner hjemme alene-prisen 

Denne prisen går til den beste partneren som holder ut med at samboer, kjæresten eller ektefellen lever store deler av livet på veien på turné og stort sett bare treffes i helgene. Eller kanskje vedkommende stilte ekstra opp når alle turneer plutselig ble kansellert?

Årets vertskap 

Er det en skole, et kulturhus eller et fylke det alltid er fantastisk å komme til? Noen som har gjort det lille ekstra for å sørge for at ting går som smurt?  

Årets gjenbrukshelt

Har noen tatt gamle kostymer eller scenografi til nye høyder? Kreativ bruk av samme manus og roller? Her kan du nominere kostymer, rekvisitter og scenografielementer på eventyrlige reiser gjennom forestillinger og kompanier, eller stab som gjenbrukes i tenkelige og utenkelige kombinasjoner av ulike funksjoner og roller.

Årets mest tilgjengelige

Vi elsker møtet med publikum! Hvem har de siste årene vært ekstra oppfinnsomme i hvordan de har tilrettelagt innhold, rom og medium, hvem har tatt i bruk oppsiktsvekkende og banebrytende strategier for å nå ut?

Åpen klasse 

Denne prisen kan du selv begrunne. Den nominerte kan være i produksjonsapparatet, administrasjon, utøver, tekniker med mer. 

NOMINASJONER 

Har du noen du vil nominere? Fyll ut skjema her.