I fjor hadde Scenekunstbruket en spørreundersøkelse der vi ønsket å kartlegge hvordan kunstnere som jobber med scenekunst for barn og ungdom ser på fremtiden og eget kunstnerskap, og hvordan deres virkelighet og aktivitet ser ut per i dag, etter ett år med pandemi.  

Svært mange respondenter etterlyste møteplasser for fagfellesskapet, samt nettverksmuligheter, mentormuligheter og arenaer for å møte nye mennesker, spørre om råd eller drodle nye ideer.  Derfor etablerte vi en nettverksgruppe for scenekunstnere som jobber med, eller ønsker å jobbe med scenekunst for barn og unge. I ett år har vi hatt møter på zoom og til slutt møttes vi fysisk på Showbox. Nå ønsker vi å utvide nettverket for flere scenekunstnere.

Om nettverksgruppen  

  • De fleste møtene holdes digitalt på Zoom slik at kunstnere fra hele landet kan delta, men vi prøver å møtes fysisk et par ganger i året.
  • Møtene vil være dialogpreget med mulighet for å snakke sammen om utfordringer, ideer, muligheter og få faglig påfyll.  
  • Du er ikke forpliktet ikke til å delta på hvert møte, men vi oppfordrer til dette. 
  • Nettverksgruppene skal være et fellesskap der dere kan støtte og lære av hverandre, og der du er villig til å gi til gruppen like mye som du får tilbake. 

Hvem kan delta?  

  • Alle som jobber med eller ønsker å jobbe med scenekunst for et ungt publikum, som for eksempel skuespillere, dansere, regissører, koreografer, scenografer, kostymedesignere, teknikere lyd eller lys, produsenter, dramatikere, komponister, musikere, sminkører, figurmakere eller annet. 
  • Vi oppfordrer kunstnere fra hele landet til å delta.  

Første møte i 2022

La oss ta en koronaprat til! Kanskje den siste? Hvordan få folk ut av sofarutinen og inn på teatrene? Må man fortsatt budsjettere med understudies? Hva skjer når man må avlyse i fremtiden og ingen støtteordninger er der lengre? Det er fortsatt mye å diskutere her. Bjørn Tore Grøntvedt innleder. Det er også en fin anledning til å ta en runde på hvordan det går med alle nå.

Tid: 7. april kl 18.00
Sted: Zoom

Vil du være med i vår nettverksgruppe for scenekunstnere? Meld deg på i en mail til elin@scenekunstbruket.no