Da er statistikken fra Scenekunstbruket klar, og  i 2013 har det blitt vist 2400 forestillinger for 251.623 publikummere fordelt på 56 ulike produksjoner over hele Norge.

Statistikken viser et stort kunstnerisk mangfold hvor blant annet teater, dans, figurteater og nysirkus er representert, og i toppen finner vi den populære danseforestillingen Askeladden på nye eventyr med gutta i Absence Crew. Norgesmesterne i breaking vant Gullsekken med denne forestillingen i 2012.  Absence Crew har fremført danseforestillingen sin over 200 ganger for over 50.000 barn og unge rundt forbi i landet.

Danser Andreas Roksvaag forteller at de har vært i del fleste av Norges fylker med denne forestillingen, og målet er å nå alle!  – Det er noe helt spesielt å spille for barn og unge gjennom Scenekunstbruket og Den kulturelle skolesekken, og vi gir alt på hver eneste forestilling slik at alle får en like bra opplevelse. Vi har spilt for 20 stykker på en videregående i Tromsø og for nesten 1700 på Stavanger forum (9000 elever på tre dager). Askeladden har blitt en drøm for oss, og vi er nå i prosessen med å skape et nytt stykke som vi håper kan gå Askeladden en stor gang! I fjor vant vi Gullsekken, og dette gjorde oss enda mer giret på å fortsette å spille i Den kulturelle skolesekken og vi håper at vi vinner den igjen!

Rett bak med 160 forestillinger ligger den akrobatiske teaterforestillingen basert på Astrid Lindgrens kjære/kjente historie Rasmus på luffen med Sanzén Produktioner. Videre på listen troner duoen som med sin balanse- og sjongleringskunst har bergtatt store og små med sine 140 spilte forestillinger av Circo Herencia med Niky Laucha og Frida Odden.

Av disse 56 produksjonene er 13 stykker er dans. Hele statistikken kan leses her: Statistikk 2013.