I utkanten av en by ligger et forlatt og falleferdig hus. En dag kommer det to mennesker til huset, fra hver sin kant. De står på hver sin side av huset og tenker “Her kan jeg bo!?”

Den ene er en gammel sjømann, som omsider har gått i land. Den andre er en foreldreløs liten jente som har rømt fra barnehjemmet. Sjømannen halter gjennom inngangsdøren. Jenta klatrer inn gjennom et vindu. De møtes på kjøkkenet. Ingen av dem vet hva de skal si, men begge tenker “jeg kom først!”. Slik starter historien om hvordan disse to blir enige om å bo sammen. Det viser seg å bli litt vanskelig. Begge vil gjøre tingene på sin måte og ingen har særlig erfaring med verken hus eller kjøkken. Dessuten er de noen stabeiser, begge to!

Dette er en sprelsk forestilling som tar i bruk elementer både fra gamle tegnefilmer og fra stumfilmsjangeren. Med et ekspressivt fysisk formspråk, leken bruk av scenografi og lydeffekter, samt stemningsskapende trekkspillmusikk formidles en historie som både er morsom og underfundig. Tematikken kan leses på flere plan og er såpass universell at voksne kan diskutere i etterkant med barna på det nivået de selv ønsker. På overflaten er det en humoristisk historie om hvordan to svært forskjellige mennesker klarer å skape en sameksistens. Ikke bare som et kompromiss, men som en hverdagslig symbiose hvor begge blir lykkeligere enn før. De underliggende assosiasjonene er mange. De kan for eksempel gå til utfordringene med de flerkulturelle Norge og resten av verden. Eller til konflikter i ungenes egen hverdag. Målet er ikke å pådytte barna en spesifikk tolkning, men stimulere til å tenke og assosiere.

Co-produksjon: BrageteatretStøttet av: Spenn.no og Norsk kulturråd.

Anmeldelser:

Bramfritt på tvers-anmeldelse av Tiril B.BjørkvoldMorsomt og originalt-anmeldelse av Mariken LauvstadSvært vellykket-anmeldelse av Karen F.Nystøyl

Workshop:
1

Kommentarer til workshop:
Kan utarbeides på etterspørsel. Estimert lengde: 1-2 skoletimer. Maks gruppestørrelse: 20

Maks kapasitet:
80

Elektriske krav:
4 x 16 amp strømuttak

Varighet:
40

Opprigg:
120

Må blendes:
1

Scene dimensjoner:
Bredde: 6. Høyde: 3. Dybde: 5

Antall teater teknikere som kreves:
2

Sunniva Steine
Annet

Audun Melbye
Annet

Catrine Gudmestad
Annet

Dani Bekkely
Annet

Gunhild Hertaas
Annet

Hanne Gjerstad Henrichsen
Annet

Hilde Skaffloth
Annet

Isak Ericson Bjørn
Annet

Ivar Sverrison
Annet

Jo Strømgren
Annet

Lise Hagen
Annet

Reidar Henrichsen
Annet

Stephen Rolfe
Annet

Ulla Marie Broch
Annet

Grunnpris A
20460

Grunnpris B
22230

Merkad til pris
Reise, diett og opphold er ikke inkludert i prisene.

Reise, diett og opphold ikke inkludert

Antall personer på turné
3

Bestill forestillingen

Ta kontakt med:
Vanessa Storm
vanessa@jskompani.no
47 45214169
Nettsted