Heddadagene: Minnenes Museum

Scenekunstbruket presenterer Minnenes Museum på Heddadagene

Billetter (begrenset antall): UTSOLGT
12. juni kl 13.00
12.juni kl 20.00

Under Heddadagene har vi den glede å kunne presentere NIEs fantastiske forestilling Minnenes Museum, i et telt foran Nationaltheatret.

Vi kan ikke helt stole på minnene våre, og allikevel eksisterer det ingen annen virkelighet enn den vi bærer med oss i hukommelsen. Hvert øyeblikk vi lever, får sin betydning takket være fortiden.

Nåtid og fremtid ville miste all mening hvis fortiden var visket ut av bevisstheten vår. Mellom oss selv, og ingenting, står vår evne til å minnes.

NiE setter opp sitt eget lille flyktige museumsbygg. Inne i et rom fylt av minner rekonstruerer fem mennesker et liv som er slutt. To brødre, en nabo, en lærer og en kjæreste. Med varme, musikk, og humor forteller de historier om en de har mistet. En bror, en elev, en nabogutt, den første kjærligheten.

Publikum sitter tett sammen inne i det intime lokalet som kan minne om et arkivrom, og opplever skuespillerne og historiene på nært hold. Etter forestillingen åpner skuffene i arkivet seg, og blir til et lite museum, et refleksjonsrom med ulike sanseopplevelser som kan vekke assosiasjoner til eget liv og egne minner.

Minnenes Museum ble nominert til Gullsekken for beste forestilling i Den kulturelle skolesekken i 2015.

Det var en sterk opplevelse, og jeg antar de fleste hadde en klump i halsen eller en tåre i øyekroken i det forestillingen var slutt. Allikevel blir det ikke en trist opplevelse fordi det er veldig mye humor og glede i stykket.Unge Stemmer

Forestillingen presenteres av Norsk Scenekunstbruk  og passer fra 15 år.

Med NIE (New International Encounter)

—-

HEDDADAGENE 2017 – ny, stor teaterfestival i Oslo 9. – 18. Juni

Opplev scenekunst fra hele landet når 28 teatre går sammen om en splitter ny festival! Programmet er like variert som teatermangfoldet vårt, og viser hva som skjer i teater- Norge om dagen. Osloteatrene er vertskap for festivalen og det hele avrundes med utdeling av den prestisjetunge Heddaprisen ved Oslo Nye Teater 18. Juni. I tillegg til dette blir det et nachspiel i operaen uken etterpå 20. – 24. juni.
Ta med alle du kjenner til denne feringa av scenekunsten!

Velkommen i teateret!

Billetter (begrenset antall):

12. juni kl 13.00

12.juni kl 20.00

Save