Auto Draft 1

Gulljerven

Gulljerven er en pris som skal hedre alle dem som står på for scenekunsten for et ungt publikum, og bidrar til å få den ut til barn og unge i hver krik av Norge. Opprettet i 2019, og deles ut av Norsk Scenekunstbruk. Prisen deles ut torsdag 1. desember under Showbox i Oslo.

Nominasjoner

De innkomne forslagene blir behandlet av en komite bestående av representanter fra Norsk Scenekunstbruk og fra scenekunstfeltet for barn og unge. Komiteens innstilling over et utvalg nominerte blir oversendt Gulljervens jury. Juryen består av representanter fra scenekunstfeltet for barn og unge.

Jury 2022:

Bernt Bjørn, skuespiller, regissør
Kristin Sundelin, fagansvar scenekunst DKS Troms og Finnmark
Tony Tran, danser, koreograf
Katja Lindeberg, skuespiller, regissør

Prisen deles ut i følgende kategorier: 

Årets nykommer 

Er det noen du ser kommer til å bli det nye store i scenekunstfeltet for barn og unge? Noen som fortjener at resten av feltet blir oppmerksomme på dem? 

Årets gammelkommer

Prisen skal gå til en kunstner som har jobbet med scenekunst for barn og unge i lang tid, og som gjennom sitt kunstneriske virke har gitt mange gode kunstopplevelser til publikum. 

Årets kabeltrekker 

Denne prisen går til en stødig tekniker som vet å trekke sin kabel. Den kan også gå til en danser, skuespiller eller utøver som viser sterkt engasjement og utsøkt presisjon under opp- og nedrigg. 

Årets partner hjemme alene-prisen 

Prisen skal gå til den beste og/eller mest utslitte partneren som holder ut med at samboer, kjæresten eller ektefellen lever store deler av livet på veien og stort sett er å treffes i helgene.  

Årets vertskap 

Er det et spillested, et kulturhus, en arrangør, en skole eller et fylke det alltid er fantastisk å komme til? Noen som har gjort det lille ekstra for å sørge for at ting går som smurt?  

Årets bærekrafthelt

Har noen tatt gamle kostymer eller scenografi til nye høyder? Kreativ bruk av samme manus og roller? Her kan du nominere kostymer, rekvisitter og scenografielementer på eventyrlige reiser gjennom forestillinger og kompanier, eller en stab som gjenbrukes i tenkelige og utenkelige kombinasjoner av ulike funksjoner og roller. Eller har noen lagt en ekstra bærekraftig reiserute/turné, eller reist på en miljøvennlig måte?

Årets (d)jerveste

Prisen skal gå til person som har talt kunstens sak det siste året. Til en som har forsket på, skrevet om, støttet, løftet eller jobbet med strukturer. Til en som uredd har turt å stille spørsmål rundt kunstens eller kunstnernes vilkår eller på andre måter har satt kunst på agendaen.

Særlig kunstnerisk innsats 2021/2022 

Prisen går til en kunstner, en gruppe, et ensemble eller en institusjon som de siste to årene har utmerket seg med en idé/forestilling/konsept for hva scenekunst for et ungt publikum kan være. 

Forslag til nominasjoner

  • frist: 20. september 2022.
  • Forslagene må begrunnes godt.
  • Det er ikke anledning til å foreslå seg selv.