Kunstnerisk råd

Kunstnerisk råd er en vurderingsinstans som ved sin rådgivende funksjon skal bidra til å ivareta og styrke kunstnerisk kvalitet og formidlingskvalitet for forestillinger som inngår i Scenekunstbrukets repertoar. I tillegg skal kunstnerisk råd skal vurdere søknader om tilrettelegging av scenekunstforestillinger for turné og gjenopptakelse, samt fordele midler satt av til dette formålet i samarbeid med Scenekunstbruket.

Kunstnerisk råd oppnevnes av daglig leder i samråd med Scenekunstbrukets styre, og skal bestå av minimum 3 personer satt sammen på grunnlag av sin kompetanse. Kunstnerisk råd skal samlet ha en bred faglig kompetanse. Medlemmene av kunstnerisk råd sitter normalt i 2 år av gangen.

Kunstnerisk råd 2016/17

Nils Johnson

Skuespiller ved Nationaltheatret og tidligere teatersjef ved Hålogaland teater. Han er utdannet ved og har vært engasjert ved Nordland Teater, Trøndelag Teater, Hålogaland Teater, Teatret Vårt og er nå ved Nationaltheatret. Roller i utvalg: Peer i Peer Gynt, Dr. Relling i Vildanden, Helmer i Et dukkehjem, Didrik Dale i Medmenneske, Porfiri i Forbrytelse og straff, Mack i Pan og Pastor Manders i Gengangere.

Saila Hyttinen

Skuespiller og regissør i det norske skuespillerkollektivet Verk Produksjoner, startet i 1998.

Irene McIntyre Kristensen

Utdannet lektor fra Universitetet i Oslo. Hun underviser norsk, samfunnsfag og KRLE på en ungdomsskole. Tidligere har hun vært ansatt i flere miljøorganisasjoner. Irene har samarbeidet med Scenekunskbruket om Scenekunstbrukets unge stemmer, et prosjekt der ungdomsskoleelever blogger om sine opplevelser på Showbox, og hun har vært med siden oppstarten av ungestemmer.no.

Magnus Myhr

Utdannet dansekunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans i 2007 med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles. Han har jobbet som utøver i det prosjektbaserte feltet innen dans, performance og teater, og ved institusjoner som Riksteatret, Trøndelag Teater, Nationaltheatret og Carte Blanche. Han har blant annet jobbet som skuespiller i Visning av Cecilie Løveid, som vant Kritikerprisen 2014 for beste tekst og regi. I 2014 satte han opp soloforestillingen JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER HAVET – forestillingen vant Trondheimprisen 2014 for Årets scenekunst. Myhr har sittet i styret i Norske Dansekunstnere 2009–2014 og i Danseinformasjonens Ærespriskomite 2010–2014. Mottaker av arbeidstipend fra Statens Kunstnerstipend 2011–2012.

Anette Storli Andersen

Har doktorgrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo (2010). Har jobbet som forsker og som rådgiver i kulturformidling ved Møre og Romsdal fylkeskommune og var der programansvarlig for Den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal. Nå er hun ansatt i Skien kommune.

Belinda Braza

danser og koreorgraf med over 12 års erfaring. Utdannet ved Bårdar Danseakademi , og har hatt koreografi på blant annet Jungelboka, Den hemmelige hagen, Jesus Christ Superstar og Romeo og Julie på Det Norske Teatret. Hun er ansatt som fagkoordinator for bevegelsesfaget ved skuespillerutdannelsen – Det Multinorske, ved Det Norske Teateret. Hun produserer også egne forestillinger, samt er aktiv utøver.

Søknader:

Ønskes forestillinger vurdert for Scenekunstbrukets repertoar må søknadskjema fylles ut og sendes inn (inkludert Vimeo-/YouTube-link) innen søknadsfristen.

Søknadsfrister for høsten 2017:

6. august 2017

15. oktober 2017

Fyll ut søknadskjema her
Man vil få svar innen 2 uker etter at møtet er avholdt.

Har du spørsmål kontakt oss på post(a)scenekunstbruket.no.